Στο Μουντιάλ 2018η Γαλλία έφτασε ως το τέλος κατακτώντας το τρόπαιο και στο Μουντιάλ 2022 έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση στους «16», αφού με δύο γκολ του Μπαπέ νίκησε με 2-1 τη Δανία, έκανε το 2×2 και μπορεί να… ξεκουραστεί στο τελευταίο παιχνίδι του 4ου ομίλου, όπου αντίπαλός της θα είναι η Τυνησία.

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους, να μην αποφεύγουν τα λάθη και τελικά να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν κάτι καλό στο πρώτο 20λεπτο. Αμέσως μετά όμως, στο 21′, ήρθε η πρώτη φάση και ήταν για τους «τρικολόρ», με τον Ραμπιό να παίρνει την κεφαλιά και τον Σμάιχελ να αντιδρά σωστά. Μια φάση που έδωσε κάποια ώθηση στους παγκόσμιους πρωταθλητές, οι οποίοι έγιναν απειλητικοί και στο 29′ με το σουτ του Κουντέ μετά την ωραία ενέργεια του Μπαπέ.

Ήταν το διάστημα του παιχνιδιού στο οποίο η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν ανέβασε την απόδοσή της και είχε νέα προσπάθεια στο 32′ με τον Γκριεζμάν, για να αντιδράσουν τελικά οι Δανοί στο 36′ και να βγουν στην αντεπίθεση, την οποία ολοκλήρωσε ο Κορνέλιους με άστοχο σουτ.

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, βγήκε χωρίς γκολ και στο δεύτερο η πρώτη φάση ήταν για τη Γαλλία, στο 56′, με τον Μπαπέ να φεύγει ωραία στην κόντρα και να τελειώνει και τη φάση, αλλά το σουτ πήγε πάνω στον Σμάιχελ που έδιωξε σε κόρνερ. Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που άρχισε να… ζεσταίνει τα πράγματα, όπως έδειξε και η ευκαιρία του Γκριεζμάν, μετά την ωραία κίνηση που έκανε, στο 60ο λεπτό. Και στο επόμενο, τελικά, ήρθε το γκολ…

Οι Μπαπέ και Ερναντέζ συνεργάστηκαν ωραία στο 61′ και ο πρώτος με τελείωμα από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, το οποίο θα έδινε και την πρόκριση στους «16» στην παγκόσμια πρωταθλήτρια αν το κρατούσε. Τελικά, όμως, δεν το κράτησε παρά μόνο για λίγα λεπτά, αφού στο 68′ ο Άντερσεν πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ και ο Κρίστενσεν έκανε κίνηση στο πίσω δοκάρι και την έστειλε εκεί που έπρεπε για το 1-1!

Έτσι, οι Σκανδιναβοί πήραν με το μέρος τους την ψυχολογία και στο 73′ λίγο έλειψε να πάρουν και το… σκορ, αφού ο Μέλε σούταρε με πολύ καλές προϋποθέσεις εντός περιοχής, αλλά ο Γιορίς ήταν έτοιμος και κράτησε το 1-1. Σκορ που παρέμεινε και μετά τη φάση του 81ου λεπτού, όταν ο Ντόλμπεργκ έκανε το γύρισμα για τον Μπρέιθγουεϊτ, ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Γάλλου τερματοφύλακα.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, αν δεν έβαζε δεύτερο γκολ η Δανία που έδειχνε να το κυνηγάει περισσότερο, ήρθε στο 87′ η σέντρα του Γκριεζμάν και η λάθος εκτίμηση του Σμάιχελ, για να κάνει το 2-1 ο Μπαπέ και να στείλει τη Γαλλία στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (75′ Κονατέ), Ουπαμεκανό, Ερναντές, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (75′ Κομάν), Γκριεζμάν (90′ Φοφανά), Μπαπέ, Ζιρού (63′ Τουράμ).

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν (90′ Μπα), Κίερ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Χόιμπιεργκ, Ερικσεν, Μέλε, Λίντστρομ (85′ Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (73′ Ντόλμπεργκ), Κορνέλιους (46′ Μπρέιθγουεϊτ).