Ο Κώστας Φορτούνης είναι στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο αλλά το ενδεχόμενο να αγωνιστεί δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, με τα δεδομένα να έχουν αλλάξει πλέον για τον διεθνή επιθετικό μέσο που δύσκολα θα βρίσκεται στο ερυθρόλευκο ρόστερ και την επόμενη σεζόν.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν ένα από τα σίριαλ που απασχόλησαν τους οπαδούς του Ολυμπιακού: Θα μείνει ή θα φύγει ο Φορτούνης, ήταν η ερώτηση. Η απάντηση αρχικά φαινόταν ότι θα είναι καταφατική, αφού δεν υπολογιζόταν από τον Πέδρο Μαρτίνς και είχε μείνει εκτός πλάνων, αλλά τελικά ήταν αρνητική, αφού ο Πορτογάλος προπονητής αποχώρησε και δεν ήρθε κάποια αξιόλογη πρόταση από το εξωτερικό. Έτσι, θέλοντας και μη, ο Ολυμπιακός διατήρησε στις τάξεις του τον 30χρονο επιθετικό μέσο.

Το θέμα, όμως, είναι ότι τελικά φαίνεται ότι τον κράτησε όχι επειδή τον πιστεύει ακόμη αλλά επειδή δεν μπόρεσε να τον δώσει κάπου, δεν βρέθηκε κάποια ομάδα για να τον πάρει. Έτσι, φτάνουμε τώρα στο σημείο οι Πειραιώτες να είναι στο -10 από την κορυφή, να έχουν μπροστά τους δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ μέσα σε μία εβδομάδα και κανένα ρεπορτάζ να μη δίνει τον Φορτούνη στους βασικούς. Δεν είναι παράλογο, επομένως, το να σκεφτεί κανείς ότι ναι μεν είναι ξανά στις προπονήσεις αλλά στην ουσία δεν υπολογίζεται πλέον από τον Ολυμπιακό.

Μια ομάδα που έχει εμφανή αγωνιστικά προβλήματα και βρίσκεται σε τέτοια απόσταση από την κορυφή, λογικό είναι να δοκιμάσει τα πάντα στην προσπάθειά της να βρει έναν αγωνιστικό μπούσουλα, να μπει σε ένα δρόμο. Σε αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, ο Μίτσελ δεν δείχνει να υπολογίζει τον Φορτούνη. Δεν τον έχει στις βασικές του επιλογές, δεν του δίνει χρόνο συμμετοχής, δεν δείχνει να ποντάρει πάνω σε αυτόν για να πάρει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή πράγματα που δεν παίρνει από άλλους παίκτες.

Και όλα αυτά, τελικά, οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Αν τον Ιανουάριο ή το καλοκαίρι εμφανιστεί κάποια ομάδα και καταθέσει πρόταση για τον 30χρονο άσο, η απάντηση των ερυθρόλευκων θα είναι θετική.

Τι ισχύει με Χατζηδιάκο

Ο Παντελής Χατζηδιάκος

Από εκεί και πέρα, δεν είναι κρυφό ότι ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο θα κινηθεί για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού που θα μπορεί να μπει άμεσα στην 11άδα. Δεν είναι, επίσης, κρυφό ότι στους Πειραιώτες αρέσει ο Παντελής Χατζηδιάκος της Άλκμααρ. Δεν άργησαν, επομένως, να κυκλοφορήσουν νέα σενάρια περί προσπάθειας απόκτησής του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αλλά σύμφωνα με το ΦΩΣ κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Όχι επειδή δεν θέλει ο Ολυμπιακός αλλά επειδή δεν θέλουν οι Ολλανδοί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα σε σχετικό κομμάτι, η Άλκμααρ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συζητήσει με καμία ομάδα για πώληση του Χατζηδιάκου μέσα στη σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι επομένως, οι οποίοι όντως παρακολουθούν συνεχώς τον παίκτη, θα πρέπει να περιμένουν ως το καλοκαίρι για να προσπαθήσουν να τον αποκτήσουν ενισχύοντας την αμυντική γραμμή τους.