Ο Ιωνικός φιλοξένησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με στόχο την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και έδειχνε ικανός να τα καταφέρει αφού προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με τις γκολάρες των Λοβέρα και Άοσμαν, αλλά οι Ηπειρώτες βρήκαν τον τρόπο για να αντιδράσουν στην επανάληψη και με δύο πέναλτι του Εραμούσπε κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό με το τελικό 2-2, αφήνοντας τους Νικαιώτες στην τελευταία θέση.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικό σε ό,τι αφορά το θέαμα που θα έπρεπε να περιμένει κανείς, αφού οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό, δεν απέφευγαν τα λάθη και γενικά το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς να συμβεί τίποτα αξιόλογο στο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, όμως, ήρθε και το θέαμα ή μάλλον, για να το θέσουμε πιο σωστά, ήρθαν τα γκολ και ήταν… γκολάρες! Δύο γκολάρες που μετέτρεψαν το 0-0 σε 2-0 μέσα σε 5 λεπτά, με τους Νικαιώτες να βάζουν, έτσι, βάσεις νίκης.

Η αρχή έγινε στο 26′, όταν οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν κόρνερ και ο Λοβέρα με πολύ ωραίο βολέ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Και μέχρι να καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι πώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ήρθε στο 31′ και το 2-0, αυτή τη φορά με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Άοσμαν.

Όλα, δηλαδή, πήγαιναν καλά για τον Ιωνικό, με τον ΠΑΣ Γιάννινα, από την άλλη πλευρά, να έχει μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει στο 36′ αλλά ο Εραμούσπε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά προ κενής εστίας μετά το λάθος του Χουτεσιώτη που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Νωρίς στο β’ μέρος πάντως και συγκεκριμένα στο 55′, ο ίδιος παίκτης σκόραρε. Το χέρι του Βαλεριάνου στο 54′ είχε ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει το σημείο του πέναλτι και ένα λεπτό μετά ο Εραμούσπε εκτέλεσε και ευστόχησε, μειώνοντας σε 2-1.

Οι Γιαννιώτες ήταν και πάλι στο παιχνίδι και στο 65′ είχαν πολύ καλή ευκαιρία για την ισοφάριση αλλά ο Παμλίδης, εντός περιοχής, σούταρε ψηλά, ενώ στο 74′ ο Κιάκος πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Όπως και να έχει, ο ΠΑΣ πίεζε πλέον συνεχώς για την ισοφάριση και τελικά τα κατάφερε με νέο πέναλτι. Στο 82′ οι φιλοξενούμενοι είχαν κόρνερ, ο Τζίμας έδειχνε να έχει χτυπήσει μετά από μονομαχία με τον Βαλεριάνο, ο διαιτητής πήγε στο VAR και τελικά καταλόγισε ξανά πέναλτι για τους Γιαννιώτες, με τον Εραμούσπε να ευστοχεί ξανά και να γράφει το 2-2.

Το οποίο, μάλιστα, θα μπορούσε να γίνει και 2-3 στο 89′, αλλά ο Μπάλαν δεν κατάφερε να κάνει την προβολή από κοντά μετά τη σέντρα σουτ του Ρομέρο.

Ιωνικός: Χουτετσιώτης, Βαλεριάνος, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Κάνιας, Φαντιγκά, Άοσμαν (79′ Μασάς), Λοβέρα (90′ Μεντόσα), Ελευθεριάδης (61′ Σεμπά), Μάντζης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πήλιος, Μπιλμπάο (46′ Κιάκος), Ριένστρα (46′ Τζίμας), Καραχάλιος, Παμλίδης (75′ Μέντες), Ροσέρο, Μπαλάν.