Μπορεί το ΝΒΑ να κάνει… πρεμιέρα τα ξημερώματα της Τετάρτης (19/10, Μπόστον Σέλτικς-Φιλαδέλφεια 76ερς στις 02:30 και στις 05:00 Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Λος Άντζελες Λέικερς), αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, βρήκαν χρόνο να σχολιάσουν και την… επέκταση του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ και το ενδεχόμενο να διεξαχθεί στο μέλλον ένας αγώνας στην Ελλάδα.

Μετά την εμπορική επιτυχία των αγώνων προετοιμασίας που έδωσαν οι Μιλγουόκι Μπακς με τους Ατλάντα Χοκς στο Άμπου Ντάμπι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το πως θα του φαινόταν να παίξει στην Ελλάδα ή και σε άλλες χώρες με μια ομάδα του NBA.

«Δεν έχω παίξει ποτέ στην Κίνα. Στη Σαγκάη ή το Πεκίνο. Θα ήταν μια διασκεδαστική εμπειρία. Ίσως και στην Ινδία. Όσο περισσότερο διευρύνεις το παιχνίδι, τόσο το κάνεις παγκόσμιο και προσεγγίζεις μέρη για πρώτη φορά. Νιώθω ότι πολύς κόσμος παγκοσμίως αγαπά το μπάσκετ, απλώς εμείς πρέπει να το παρουσιάσουμε. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσουμε περισσότερους θαυμαστές» δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Έχω παίξει στην Ελλάδα, όχι με ομάδα του ΝΒΑ. Νιώθω πως αν αυτό συμβεί, τότε το παιχνίδι θα είναι το τελευταίο που θα με απασχολεί. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο με 20.000 Έλληνες φιλάθλους που θα φωνάζουν το όνομά μου και αντί να είναι μια ωραία εμπειρία για μένα θα περιφέρομαι αριστερά και δεξιά κάνοντας τόσα πολλά πράγματα.

Είχα αυτή την εμπειρία στο παρελθόν και το έχω σκεφτεί. Αν είχαμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή σε κάποια άλλη πόλη… Στην Κρήτη. Θα ήταν ωραία εμπειρία».

Άνταμ Σίλβερ: Σημαντικό για τον Γιάννη να γίνει ματς στην Ελλάδα

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας του NBA, ο Άνταμ Σίλβερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Pick n’ Roll», είπε για την πιθανότητα να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα ένα φιλικό ή ακόμη κι ένα επίσημο ματς του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου.

Για το ενδεχόμενο να γίνει ματς της preseason στην Ελλάδα: «Θα θέλαμε να βρούμε τη λύση σε αυτό το θέμα. Ξέρουμε πως είναι σημαντικό για τον Γιάννη. Συνάντησα τη μητέρα του και διαπίστωσα πόσο σημαντικό είναι και για την ίδια, οπότε θα προσπαθήσουμε να το πραγματοποιήσουμε. Δεν είναι εύκολο να μεταφέρεις τα παιχνίδια της preseason σε υπερατλαντικούς προορισμούς, αλλά καταλαβαίνω τι θα σήμαινε για τον Γιάννη και τους Έλληνες φιλάθλους. Το δουλεύουμε».

Για τη διεξαγωγή ματς της regular season στην Ελλάδα: «Το πλεονέκτημα της διεξαγωγής ματς preseason είναι ότι επιτρέπεται στους παίκτες να περάσουν μεγαλύτερο διάστημα παραμονής στην χώρα. Θα είναι σημαντικό και για τον Γιάννη. Κοιτάζουμε και τα δύο ενδεχόμενα. Για ένα παιχνίδι regular season, έρχονται οι ομάδες στο κάθε μέρος κάνουν προπόνηση, διανυκτερεύουν και φεύγουν την άλλη μέρα».