Η ΑΕΚ πήρε την 4η συνεχόμενη νίκη της με το 1-0 επί του Ατρόμητου το οποίο ήρθε δύσκολα, με την OPAP Arena να είναι κατάμεστη ξανά και τον Ντέμη Νικολαΐδη να βρίσκεται στις εξέδρες στέλνοντας το δικό του μήνυμα, ακριβώς όπως έκανε κα ο Άμραμπατ μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και τη νίκη, εστιάζοντας, όπως και οι συμπαίκτες του, στον Πέτρο Μάνταλο.

Για την Ένωση ήταν πολύ σημαντικό να νικήσει τους Περιστεριώτες, τόσο για βαθμολογικούς λόγους όσο και για να μην ξενερώσει τους οπαδούς της, οι οποίοι ήταν στα καλύτερά τους λόγω των εγκαινίων του νέου γηπέδου και των νικών με πολύ καλή απόδοση κόντρα σε Παναιτωλικό, Ιωνικό και Άρη. Ο στόχος επιτεύχθηκε, επομένως, για τους κιτρινόμαυρους έστω και δύσκολα, με το κλίμα στη Νέα Φιλαδέλφεια να είναι πανηγυρικό. Και ενωτικό. Κάτι που προκύπτει και από την παρουσία του Νικολαΐδη.

Ο Ντέμης πήγε ελάχιστες φορές στο γήπεδο μετά την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ το 2008, οπότε το γεγονός ότι εμφανίστηκε τώρα και μάλιστα έπιασε και τη συζήτηση με τους οπαδούς που τον αναγνώρισαν και του ζητούσαν αυτόγραφα και φωτογραφίες, δείχνει το πώς έχουν… ζεσταθεί όλα τα μέλη της κιτρινόμαυρης οικογένειας με την OPAP Arena. Με το νέο γήπεδο, με την επιστροφή της ΑΕΚ στην αγαπημένη της Νέας Φιλαδέλφεια. Και αυτή η ενότητα σε όλα τα επίπεδα είναι το πρώτο ζητούμενο, αφού έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι όταν στην Ένωση υπάρχει ένωση, όλα πάνε καλά και στην ομάδα.

Οι πανηγυρισμοί έδειξαν ότι είναι οικογένεια

Πεσμένος στο έδαφος ο Πέτρος Μάνταλος

Το θετικό για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, βέβαια, είναι ότι υπάρχει ένωση πρώτα και πάνω απ’ όλα στα αποδυτήρια. Ο Αργεντίνος προπονητής έχει καταφέρει να φτιάξει το κλίμα που ήθελε και από εκεί και πέρα είναι ορισμένες κινήσεις μέσα στο γήπεδο που επιβεβαιώνουν ότι τα πράγματα είναι καλά για την Ένωση. Όπως έγινε και στο ματς με τον Ατρόμητο, δηλαδή, μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ και τη νίκη.

Ο σκόρερ πανηγύρισε με τον Μάνταλο και αμέσως μετά όλοι οι παίκτες του Αλμέιδα έπεσαν πάνω στον πρώην αρχηγό, αποθεώνοντάς τον έτσι για το γεγονός ότι ήταν καθοριστικός, αφού αυτός ήταν που πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα και ανάγκασε τον αντίπαλο να τον ανατρέψει. Η αναγνώριση από τους συμπαίκτες του επομένως και η αποθέωσή τους, βοηθάει πολύ ψυχολογικά τον Μάνταλο, ο οποίος δεν ήταν και στα καλύτερά του τους τελευταίους μήνες.

Και ο στόχος, φυσικά, της ΑΕΚ είναι να μη διαταράξει τίποτα και κανείς αυτό το κλίμα, με την ομάδα να συνεχίζει τη δουλειά της αφού, όπως λέει και ο Αλμέιδα, δεν είναι ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο. Παρά τις συνεχόμενες νίκες…