Ο αντίκτυπος της μεγάλης μεταγραφής του Χάμες Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό, έφτασε μέχρι την Κολομβία και την εθνική ομάδα της χώρας. Ο προπονητής της εθνικής Κολομβίας, Νέστορ Λορένσο, συμπεριέλαβε τον Χάμες Ροντρίγκες στην αποστολή των φιλικών με τη Γουατεμάλα και το Μεξικό, σχολιάζοντας με ικανοποίηση τη μετακίνησή του στους «ερυθρόλευκους».

«Ο Χάμες έχει δώσει πολλά στο ποδόσφαιρο της Κολομβίας. Έχει να δώσει ακόμη περισσότερα. Παρατήρησα ότι έχει την επιθυμία να συνεχίσει να δίνει ολοκληρωτικά τον εαυτό του. Με έπεισε… Είμαι χαρούμενος για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι έπρεπε να αφήσει κάποια πράγματα για παίξει σε ένα πιο ανταγωνιστικό κλαμπ. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Λορένσο αναφέρθηκε ακόμα και στη σημασία του Χάμες για την Εθνική Κολομβίας: «Είναι το ξεκίνημα μίας διαδικασίας και δεν είναι εύκολο να ενσωματώσεις νεαρούς παίκτες στην εθνική ομάδα. Χρειάζεσαι παίκτες όπως ο Χάμες, ο Κουδράδο, ο Οσπίνα και ο Φαλκάο, που είναι φυσικοί ηγέτες και μπορούν να διδάξουν πράγματα».

Το ματς με τη Γουατεμάλα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στο Νιού Τζέρζι των ΗΠΑ, ενώ επί αμερικανικού εδάφους, αλλά στην Σάντα Κλάρα, θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου το παιχνίδι με το Μεξικό.