Οι αγώνες της Premier League θα ξαναρχίσουν αυτή την Παρασκευή (16/9) και θα συνεχιστούν το σαββατοκύριακο (17-18/9), μετά την αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ως ένδειξη σεβασμού για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν οι επτά από τις 10 προγραμματισμένες συναντήσεις για την 8η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος. Δύο από τις τρεις αναμετρήσεις που αναβλήθηκαν σχετίζονται με δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τη διοργάνωση της κηδείας της βασίλισσας και πιο συγκεκριμένα τη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων.

Ο 3ος αγώνας που θα διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία είναι αυτός της Μπράιτον με την Κρίσταλ Πάλας, που θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και είχε ήδη αναβληθεί λόγω της απεργίας των τρένων.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες που δεν θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου είναι το ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ» μεταξύ της Τσέλσι και της Λίβερπουλ και του «Ολντ Τράφορντ», όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα υποδεχόταν τη Λιντς. Αναλυτικά θα γίνουν τα ματς: Άστον Βίλα-Σαουθάμπτον (16/9), Νότιγχαμ Φόρεστ-Φούλαμ (16/9), Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι (17/9), Νιούκαστλ-Μπόρνμουθ (17/9), Τότεναμ-Λέστερ (17/9), Μπρέντφορντ-Άρσεναλ (18/9), Έβερτον-Γουέστ Χαμ (18/9).

Αναβλήθηκε και το Άρσεναλ-Αϊντχόφεν για το Europa League

Στο μεταξύ, η UEFA ανακοίνωσε σήμερα (12/9), ότι η αναμέτρηση του Europa League μεταξύ της Άρσεναλ και της PSV Αϊντχόφεν, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στο «Έμιρεϊτς», αναβλήθηκε για νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η συνάντηση αναβλήθηκε καθώς η αστυνομία δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για να εγγυηθεί την ασφάλεια της εν λόγω συνάντησης, εξαιτίας θεμάτων που σχετίζονται με το εθνικό πένθος για το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Υπενθυμίζουμε ότι η UEFA μετέφερε και την αναμέτρηση των Ρέιντζερς με τη Νάπολι για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Champions League, που ήταν προγραμματσμένη για την Τρίτη (13/9) στη Γλασκώβη εξαιτίας των δυσκολιών της τοπικής αστυνομίας να εγγυηθεί την ασφάλεια των φιλάθλων. Το ματς θα διεξαχθεί την Τετάρτη (14/9).