Από τα περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δώσει οι ομάδες της Premier League για μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι το 10% αντιστοιχεί μονάχα στις κινήσεις που έχει κάνει η Τσέλσι. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ολοκληρώσει την αγορά του Γουέσλεϊ Φοφανά από την Λέστερ για 82,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 21χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός θα γίνει ο δεύτερος ακριβότερος στην ιστορία του αθλήματος, αλλά με τα μπόνους το ποσό της μεταγραφή του από τις «αλεπούδες» στους «μπλε» μπορεί να ξεπεράσει τα 90 εκατομμύρια ευρώ κι ως εκ τούτου να γίνει ο ακριβότερος στην ιστορία. Για την ώρα αυτόν τον τίτλο τον έχει ακόμη ο Χάρι Μαγκουάιρ για τη μεταγραφή του από την Λέστερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (87,1 εκατομμύρια ευρώ).

Η Τσέλσι «πολιορκούσε» την Λέστερ εδώ και καιρό για τις υπηρεσίες του ποδοσφαιριστή τον οποίο εκτιμά ιδιαίτερα ο προπονητής Τόμας Τούχελ. Η Λέστερ, όμως, δεν υποχωρούσε αναγκάζοντας την Τσέλσι να ανεβάζει συνεχώς τις προσφορές της μέχρι που οι δύο πλευρές τα βρήκαν στα 82,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο παίκτης είχε συμφωνήσει με την Τσέλσι για πολυετές συμβόλαιο εδώ και περίπου ένα μήνα.

Έχει επενδύσει πάνω από 280 εκατομμύρια ευρώ κι έπεται συνέχεια

Η Τσέλσι αυτό το καλοκαίρι έχει δώσει – αν υπολογιστεί και η επικείμενη μεταγραφή του Φοφανά – περισσότερα από 280 εκατομμύρια ευρώ για να προσθέσει στο ρόστερ της και τους: Μαρκ Κουκουρέγια (65,3 εκατ. ευρώ, Μπράιτον), Ραχίμ Στέρλινγκ (56,2 εκατ. ευρώ, Μάντσεστερ Σίτι), Καλιντού Κουλιμπαλί (38 εκατ. ευρώ, Νάπολι), Κάρνεϊ Τσουκουεμέκα (18 εκατ. ευρώ, Άστον Βίλα), Τσέζαρε Καζαντέι (15 εκατ. ευρώ, Ίντερ) και Γκαμπριέλ Σλόνινα (9,1 εκατ. ευρώ, Σικάγο Φάιρ). Ως τώρα, δε, έχει παραχωρήσει παίκτες για 44,4 εκατομμύρια ευρώ με σχεδόν τα μισά από αυτά ν’ αντιστοιχούν στην πώληση του Τίμο Βέρνερ στην Λειψία (20 εκατ. ευρώ).

Μάλιστα, η ομάδα του Λονδίνου στις τελευταίες ημέρες του μεταγραφικού «παζαριού» δεν δείχνει διάθεση να… σταματήσει. Η διοίκησή της βρίσκεται σε διαρπαγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα για την αγορά του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Η Τσέλσι προσφέρει 22 εκατομμύρια ευρώ κι άλλα πέντε σε μπόνους για τον Γκαμπονέζο επιθετικό.

Παράλληλα, προσπαθεί να πάρει κι από την Έβερτον τον εξτρέμ Άντονι Γκόρντον για τον οποίον τα «ζαχαρωτά» ζητούν περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο στόχαστρό της έχει κι άλλους ποδοσφαιριστές.