Η Λάτσιο νίκησε με 3-1 την Ίντερ στο «Ολίμπικο» της Ρώμης σε ματς για την 3η αγωνιστική της Serie A. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι επέκτεινε το αήττητο σερί της στο ιταλικό πρωτάθλημα σε τρία ματς κι ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τους «νερατζούρι» του Σιμόνε Ιντσάγκι.

Οι «λατσιάλι» που πραγματοποιούν εντυπωσιακή εκκίνηση στη σεζόν (2-1 την Μπολόνια, 0-0 στο Τορίνο) είχαν πρωταγωνιστή τον Πέδρο, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο έκανε τη διαφορά με γκολ κι ασίστ και προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα της Ίντερ, που μέχρι αυτό το ματς μετρούσε δύο επιτυχίες σε ισάριθμα ματς (2-1 την Λέτσε εκτός έδρας, 3-0 την Σπέτσια εντός έδρας).

Ο Φελίπε Άντερσον έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 40ό λεπτό έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών μεγάλων συλλόγων, αλλά δεν αναμένεται να πάρει μεταγραφή στις λίγες ημέρες που απομένουν ως ότου να κλείσει το «παράθυρο».

Η Ίντερ, πάντως, αντέδρασε και ισοφάρισε στο 51ο λεπτό με τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Από εκεί κι έπειτα, όμως, μίλησε ο… μαέστρος Μαουρίτσιο Σάρι. Η είσοδος του Πέδρο στο 57′ αντί του Τσακάνι και του Λουίς Αλμπέρτο αντί του Ματίας Βεσίνο αποδείχθηκαν κομβικές για την εξέλιξη του ματς.

Οι δύο Ισπανοί άλλαξαν το μομέντουμ του ματς που εκείνη τη στιγμή ήταν στη μεριά της Ίντερ κι έδωσαν νέα πνοή στην επίθεση των «μπιανκοτσελέστι». Στο 75′ ο Πέδρο «σέρβιρε» στον Λουίς Αλμπέρτο κι εκείνος έγραψε το 2-1. Έντεκα λεπτά αργότερα, ο άλλοτε άσος της Μπαρτσελόνα βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ήττα της Ίντερ, πάντως, δεν έγινε αποδεκτή καλά από μια νεαρή οπαδό της Ίντερ η οποία μετά την λήξη του ματς ξέσπασε σε κλάματα στο πλάι της μητέρας της.

Νωρίτερα, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, η Ουντινέζε πανηγύρισε νίκη με σκορ 2-1 στην έδρα της Μόντσα. Ο Κολπάνι έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους στο 32′, αλλά οι «φριουλάνι» απάντησαν με τους Μπέτο (37′) και Ουντότζι (77′) και πήραν το τρίποντο.