Το ξεκίνημα στη φετινή σεζόν είναι τραγικό για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι οπαδοί της έχουν ξεσηκωθεί για ακόμη μία φορά κατά της οικογένειας Γκλέιζερ που έχει την πλειοψηφία των μετοχών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σενάρια περί ενδιαφέροντος από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος Βρετανός.

Οι κόκκινοι διάβολοι ψάχνουν να βρουν τον τρόπο για να επιστρέψουν στην κορυφή της Αγγλίας για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και δεν τον βρίσκουν, παρά τα λεφτά που δίνουν κάθε χρόνο στις μεταγραφές. Έτσι, οι οπαδοί έχουν κουραστεί από αυτή την κατάσταση και απαιτούν από τους Γκλέιζερ να πουλήσουν τις μετοχές τους.

Οι ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ, βέβαια, δεν έχουν δείξει προς το παρόν ότι σκοπεύουν να κάνουν κάτι τέτοιο, αλλά είναι πιθανό η πίεση από την πλευρά του κόσμου να αυξηθεί έπειτα από τη δήλωση εκπροσώπου του Ράτκλιφ στους Times. «Αν ο σύλλογος είναι προς πώληση, τότε ο Τζιμ είναι πιθανός αγοραστής», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου του Ράτκλιφ, ο οποίος επιχείρησε και πριν λίγους μήνες να μπει στο ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, ήταν ένας εξ αυτών που ενδιαφέρθηκαν για τις μετοχές της Τσέλσι, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε επειδή… υποτίμησε τους άλλους ενδιαφερόμενους, με συνέπεια να αργήσει πολύ να καταθέσει την πρότασή του. Και όταν, τελικά, την κατέθεσε, ύψους 2,5 δισ. λιρών, οι εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί και ήταν αργά.