Μέχρι και το 92ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Μακάμπι Χάιφα ο Ολυμπιακός είχε στα χέρια του μια νίκη που τον έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση, αλλά σε εκείνο το σημείο οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν σε 1-1, αποτέλεσμα που δεν δίνει κανένα προβάδισμα για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη και στερεί από τον Πέδρο Μαρτίνς τη δυνατότητα να ηρεμήσει λίγο.

Ο Πορτογάλος προπονητής νιώθει από την αρχή του καλοκαιριού έντονη πίεση, αφού ξέρει ότι η επιστροφή στους ομίλους του Champions League αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Αυτή η πίεση, όμως, δεν προκύπτει μόνο από αυτό, αλλά έχει αρχίσει να δημιουργείται από την περσινή σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε με τους οπαδούς των ερυθρόλευκων να γκρινιάζουν για αυτόν. Γκρίνια τόσο για το θέαμα που πρόσφερε η ομάδα, όσο και για το γεγονός ότι παίζει πάντα με αποκλειστικό στόχο το αποτέλεσμα.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, στο κάτω-κάτω όλοι και όλα από το αποτέλεσμα κρίνονται, αλλά αυτή τη φορά δεν ήρθε ούτε αυτό. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και δεν κράτησε το αποτέλεσμα, όπως συνέβαινε και τους τελευταίους μήνες της περασμένης σεζόν. Κάπως έτσι προέκυψε η γκρίνια για τον Μαρτίνς και τώρα παραμένει, αφού στο πρώτο επίσημο παιχνίδι η ομάδα δεν εμφανίστηκε όσο έτοιμη θα έπρεπε. Κάτι που φάνηκε και από το γεγονός ότι οι Πειραιώτες επέλεξαν να… πατήσουν πάνω στο 0-1 και να παίξουν με αποκλειστικό στόχο να το κρατήσουν και όχι να βάλουν δεύτερο γκολ και να τελειώσουν το παιχνίδι και την υπόθεση πρόκριση.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μαρτίνς θα ζήσει μια δύσκολη και αγχωτική εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να βρει τον τρόπο ώστε η ομάδα να παίζει πιο οργανωμένα, να έχει αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της, να έχει πιο κυριαρχική διάθεση έναντι του αντιπάλου. Το 1-1, άλλωστε, δεν δίνει το παραμικρό πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό, αφού το προβάδισμα του εκτός έδρας γκολ έχει καταργηθεί. Για να προκριθούν, επομένως, οι Πειραιώτες, θα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουν στη ρεβάνς. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Εκτός κι αν πάει το ματς ως τη διαδικασία των πέναλτι και είναι πιο ψύχραιμοι από τη Μακάμπι εκεί…