Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο νέος πρόεδρος της Super League, αφού επικράτησε στις εκλογές που έγιναν, δηλώνοντας έτοιμος να βοηθήσει ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να αλλάζει οπτική για το θέμα της Λίγκας τις τελευταίες εβδομάδες.

Το να είναι πρόεδρος της Λίγκας ο πρόεδρος μιας μεγάλης ομάδας δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ούτε στην Ελλάδα, αφού για παράδειγμα είχε συμβεί στο παρελθόν με τον Νικόλα Πατέρα του Παναθηναϊκού, είτε στο εξωτερικό, όπου για παράδειγμα στην Ιταλία ήταν επί χρόνια επικεφαλής της Λίγκας ο Αντριάνο Γκαλιάνι, ο άνθρωπος που διοικούσε τη Μίλαν. Αυτό που προκαλεί έκπληξη, όμως, είναι το γεγονός ότι μπήκε σε αυτή τη διαδικασία ο Μαρινάκης, ένας άνθρωπος που δεν έδειχνε διατεθειμένος να ασχοληθεί και με κάτι άλλο πλην του Ολυμπιακού.

Το έκανε όμως και από εδώ και πέρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το τι πρωτοβουλίες θα πάρει ο νέος πρόεδρος της Super League, το τι προτάσεις θα κάνει, το τι θα προβλέπει το πλάνο που θα εκπονήσει και φυσικά το πώς θα είναι οι σχέσεις του με τις άλλες μεγάλες ομάδες της χώρας, το αν θα υπάρξουν έξτρα εντάσεις ή αν, παραδόξως για τα ελληνικά δεδομένα, θα υπάρχει μια άριστη συνεργασία. Επιθυμία του Μαρινάκη, πάντως, είναι το δεύτερο, με τους ανθρώπους που είναι κοντά του να δείχνουν στη… Νότιγχαμ Φόρεστ, αναφορικά με το πότε πήρε την απόφαση να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Λίγκας.

Κοντά στον τελικό ανόδου στην Premier League η Νότιγχαμ Φόρεστ

Το έξτρα κίνητρο λόγω της Premier League

Συγκεκριμένα, όπως λένε στον Πειραιά, η άνοδος της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League έκανε τον Μαρινάκη να δει πιο σοβαρά, πιο ζεστά και το θέμα της Super League. Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το κορυφαίο του κόσμου, το πιο εμπορικό και οργανωμένο, οπότε για έναν Έλληνα παράγοντα το να έχει ομάδα σε αυτό είναι τεράστιο επίτευγμα. Ο Μαρινάκης θα έχει, πλέον, να κάνει με την πιο δυνατή λίγκα του κόσμου και αυτό είναι σαν να του δημιουργεί το αίσθημα των έξτρα υποχρεώσεων.

Θέλει, με λίγα λόγια, να βελτιώσει την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και όχι επειδή είναι ο… καλός Χριστιανός που θέλει να βοηθάει τους άλλους, αλλά επειδή ξέρει ότι αυτό θα είναι καλό και για τον ίδιο. Στο εξωτερικό, όπως ξέρουμε όλοι, ελάχιστοι ασχολούνται με το ελληνικό πρωτάθλημα. Το έχουν όλοι στο μυαλό τους ως ένα υποβαθμισμένο προϊόν και δεν ενδιαφέρονται και πολύ για όσα συμβαίνουν εδώ. Αυτό είναι που θέλει να αλλάξει ο Μαρινάκης, δίνοντας πόντους τόσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο φυσικά και στον ίδιο.

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο ranking της UEFA τα τελευταία χρόνια και τα δυνατά -οικονομικά- μεταγραφικά deals βοήθησαν ώστε να κερδίσει πόντους ως παράγοντας. Η άνοδος της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League τού έδωσε κι άλλους πόντους. Αν καταφέρει, επί προεδρίας του στη Super League, να βελτιωθεί και το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Μαρινάκης θα τονώσει κι άλλο το προφίλ του, θα το ενισχύσει κι άλλο. Και αυτό είναι που θέλει, δηλώνοντας ορεξάτος για δουλειά ώστε τα πράγματα να βελτιωθούν.