Η Τσέλσι κατέληξε σε συμφωνία για τον δανεισμό του Ρομέλου Λουκάκου στην Ίντερ, σύμφωνα με πληροφορίες του Sky Sports. Ένα χρόνο μετά τη μεταγραφή του από τους «νερατζούρι» για τους «μπλε», έναντι 115 εκατομμυρίων ευρώ, ο Βέλγος επιθετικός θα επιστρέψει στο Μιλάνο.

Το deal έκλεισε στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, ενώ προβλέπονται μπόνους που θα «ξεκλειδώσουν» αναλόγως τις ομαδικές επιτυχίες της Ίντερ. Ο ίδιος θα πάρει περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακή η… έκπτωση που έκανε στην Ίντερ προκειμένου να φορέσει και πάλι τη φανέλα της και να νιώσει ξανά χαρούμενος. Ο Λουκάκου στην Τσέλσι έπαιρνε 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! «Μεικτά» στους ιντερίστι θα κοστίσει περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ καθώς ο σύλλογος βιάζεται να τον παρουσιάσει και να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα πριν από τις 30 Ιουνίου προκειμένου να προλάβει τη φορο-ελάφρυνση που προβλέπει ο νόμος για τους εργαζόμενους από το εξωτερικό που επιλέγουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ιταλία (σ.σ. Decreto Crescita).

Οι ιατρικές εξετάσεις του «Big Rom» αναμένεται να γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στη συμφωνία δεν έχει συμπεριληφθεί καμία υποχρέωση αγοράς εκ μέρους των «νερατζούρι».

Αυτό ήταν το δεύτερο deal που έκλεισε η Ίντερ στην διάρκεια της Τρίτης (21/6) καθώς προηγήθηκε η επέκταση του συμβολαίου του προπονητή Σιμόνε Ιντσάγκι ως το 2024, με οψιόν περαιτέρω επέκτασης ως το 2025. Ο Ιταλός τεχνικός, δε, έλαβε και αύξηση ενός εκατομμυρίου ευρώ και πλέον θα αμείβεται με πέντε εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Έχοντας κλείσει αυτές τις δύο υποθέσεις και με δεδομένο πως έχει υπογράψει συμβόλαια με τους ελεύθερους Χένριχ Μχιταριάν (μέσος) και Αντρέ Ονάνα (τερματοφύλακας) η Ίντερ τώρα βάζει μπροστά να… κλείσει και τον Πάουλο Ντιμπάλα. Του έχει προσφέρει 4ετές συμβόλαιο έναντι 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, που έμεινε ελεύθερος από τη Γιουβέντους, θέλει περισσότερα χρήματα και η Ίντερ αναμένεται να του κάνει νέα προσφορά όπου μαζί με τα μπόνους το συνολικό ποσό θα φτάνει στα επτά με 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος της Ίντερ είναι να κρατήσει και τον Αργεντινό στράικερ Λαουτάρο Μαρτίνες προκειμένου να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα της Serie A και να κάνει μια… δυνατή πορεία στο Champions League την επόμενη σεζόν.