Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε την απόκτηση του συμβολαίου του Φακούντο Σάντσες, ο οποίος υπέγραψε για ακόμη ένα χρόνο, αλλά αυτό που περιμένουν οι οπαδοί του είναι να δοθεί συνέχεια στις μεταγραφές, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει πάρει 100% πάνω του το συγκεκριμένο θέμα, όπως είπε και ο έμπειρος ρεπόρτερ των πράσινων, Τάσος Νικολογιάννης.

Οι πράσινοι έχουν μπει καλά στο φετινό καλοκαίρι, όπως καλά ολοκλήρωσαν και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας και την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προχωρώντας στην απόκτηση του Γιούρι Λοντίγκιν και Κριστιάν Γκανέα. Δύο μεταγραφές που εξέπληξαν τους πάντες, αφού μέχρι να έρθουν οι ανακοινώσεις δεν είχε διαρρεύσει το παραμικρό. Καλό, αν μη τι άλλο. Καλό, όμως, για τους πράσινους είναι και το γεγονός ότι… δεν έχουν ανακοινώσει κάποια άλλη μεταγραφή προς το παρόν. Γιατί; Επειδή δεν μετράει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς, αλλά ο Γιοβάνοβιτς.

Οι μεταγραφές των Λοντίγκιν και Γκανέα, όπως έχει αναφερθεί σε σχετικό κομμάτι, αποτελούν την επιβεβαίωση ότι φέτος ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει κανονική αναβάθμιση στο ρόστερ του. Οι απαιτήσεις τη νέα σεζόν, άλλωστε, θα είναι αυξημένες. Και επειδή έχει αποφασιστεί να γίνει κανονική αναβάθμιση, ο προπονητής το έχει πάρει πάνω του. Γεγονός το οποίο προκαλεί ηρεμία στη διοίκηση της ΠΑΕ, όπως και στις τάξεις του κόσμου, αφού ο Σέρβος έχει δώσει δείγματα με τη δουλειά του. Έχει δείξει αν αξίζει ή όχι να τον εμπιστευθούν όλοι στους πράσινους.

Έτσι, το παίρνει πάνω του στα μεταγραφικά και περνάει από εξονυχιστικό έλεγχο κάθε παίκτη που προτείνεται στους πράσινους από μάνατζερ, κάθε παίκτη που ενδιαφέρει την ομάδα. «Είναι ευλογία που ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος περνά από κόσκινο κάθε μεταγραφή θέλοντας να μειώσει στο ελάχιστο το ρίσκο της αποτυχίας. Για να καταλήξει σε έναν παίκτη θέλει να είναι σίγουρος πως είναι επιπέδου Παναθηναϊκού. Το θέμα δεν είναι να έρθουν παίκτες αύριο-μεθαύριο, αλλά να έρθουν πολύ καλοί παίκτες. Αν δεν βρει αυτό που θέλει, δεν θα φέρει κάποιον απλά για να τον φέρει. Θα γίνει προσεκτική επιλογή και φέτος», είπε σχετικά στον ΣΠΟΡ FM ο Νικολογιάννης.

Τουλάχιστον ένας χαφ πριν την προετοιμασία

Πανηγυρίζουν με το κύπελλο οι παίκτες του Παναθηναϊκού

Το γεγονός ότι θα γίνει προσεκτική επιλογή, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα… φάει όλο το καλοκαίρι μέχρι να καταλήξει στους επόμενους στόχους του. Αντιθέτως, οι πληροφορίες λένε ότι σύντομα η ΠΑΕ θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τουλάχιστον μια μεταγραφή ακόμη. Ανοιχτό να υπάρξει και διπλή ανακοίνωση, αλλά το επικρατέστερο σενάριο είναι να έχει αποκτηθεί ένας παίκτης πριν την αναχώρηση της ομάδας για το εξωτερικό, όπου θα λάβει χώρα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτός ο παίκτης θα είναι χαφ. Οι πράσινοι θέλουν παίκτη/παίκτες για το χώρο του κέντρου και τουλάχιστον ένας αναμένεται να έχει αποκτηθεί μέχρι τέλος του μήνα. Με το όνομα του Ντομίνγκο Μπλάνκο να αναφέρεται πάντα στο πράσινο ρεπορτάζ, με τα νέα όμως να μην είναι και τόσο ευχάριστα το τελευταίο 48ωρο, με αποτέλεσμα ο Γιοβάνοβιτς να εξετάζει διάφορες περιπτώσεις παικτών. Καλών. Πολύ καλών, όπως λένε στην ΠΑΕ…