Είναι η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο και το απέδειξε και στο Roland Garros, το οποίο κατέκτησε για δεύτερη φορά, ισοπεδώνοντας στον τελικό την Κόκο Γκοφ με 2-0 σετ μέσα σε 68 λεπτά. Ο λόγος για την 21χρονη Ίγκα Σβιόντεκ από την Πολωνία, η οποία έχει όλα όσα χρειάζονται για να πραγματοποιήσει τεράστια καριέρα.

Το φαβορί ήταν ούτως ή άλλως η Σβιόντεκ, η οποία από τον Φεβρουάριο είχε μόνο νίκες. Συνολικά ήταν 34 συνεχόμενες και στον τελικό του Roland Garros τις έκανε 35 και ισοφάρισε το ρεκόρ του 21ου αιώνα που έχει από το 2000 η Βένους Γουίλιαμς. Στοιχεία όλα αυτά που επιβεβαιώνουν την εκπληκτική κατάσταση της Σβιόντεκ, η οποία μπήκε στον τελικό για να δείξει στη Γκοφ ότι δεν είχε καμία ελπίδα.

Η Πολωνή πήρε με 6-1 το πρώτο σετ και με 6-3 το δεύτερο, κάνοντας το 2-0 μέσα σε 68 λεπτά και πανηγυρίζοντας, έτσι, το 6ο διαδοχικό τρόπαιο, αφού είχε κατακτήσει τον τίτλο και στα τουρνουά σε Ντόχα, Indian Wells Μαϊάμι, Στουτγκάρδη και Ρώμη! Απόλυτη η κυριαρχία της δηλαδή, με την 21χρονη Σβιόντεκ να έχει όλο το μέλλον μπροστά της για να σπάσει κάθε ρεκόρ.