Οι τελικοί των Champions League και Europa Conference League απέμειναν για να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν και η UEFA, όπως συνηθίζει κάθε Μάιο, έδωσε στη δημοσιότητα οικονομικές λεπτομέρειες για την προηγούμενη και συγκεκριμένα τα ποσά που μοίρασε στις ομάδες που συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με βάση, πάντα, τις επιδόσεις τους.

Οι ομάδες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα την περσινή σεζόν, το 2020-21, στην Ευρώπη ήταν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης και ΟΦΗ. Άλλος τα πήγε καλύτερα, άλλος χειρότερα. Όπως και να έχει, σημασία έχει ότι η κάθε ομάδα έκανε ό,τι μπορούσε και πήραν λεφτά από την UEFA. Βασικά αυτές που έπαιξαν σε ομίλους, γιατί όσοι αποκλείστηκαν στα προκριματικά έβαλαν στο ταμείο τους… κάτι ψιλά. Ας δούμε, όμως, ποιο είναι το ποσό για κάθε ομάδα…

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στους ομίλους του Champions League και συνέχισε στο Europa League, όπου αποκλείστηκε από την Άρσεναλ στους «16». Υπολογίζοντας τα αποτελέσματά του, το market pool και την κατάταξη της Ελλάδας στο ranking της UEFA, οι ερυθρόλευκοι εισέπραξαν 38.679.000 ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Champions League και συνέχισε στο Europa League, όπου αποκλείστηκε στον όμιλο. Συνολικά, υπολογίζοντας όσα προαναφέρθηκαν και για τον Ολυμπιακό, το ποσό που πήραν οι Θεσσαλονικείς από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ήταν 14.350.000 ευρώ.

Η ΑΕΚ, έχοντας καταφέρει να αποκλείσει και τη Βόλφσμπουργκ, πέρα από τη Σεντ Γκάλεν, έπαιξε σε όμιλο του Europa League, όπου και αποκλείστηκε. Συνολικά, επομένως, πήρε 7.874.000 ευρώ.

Τέλος, οι Άρης και ΟΦΗ είχαν αποκλειστεί στα προκριματικά του Europa League από τις Κόλος Κοβαλίβκα και Απόλλωνα Λεμεσού αντίστοιχα, με συνέπεια να εισπράξουν μόνο 240.000 ευρώ από την UEFA.