Με γκολ στο στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα της Λάτσιο με τη Γιουβέντους στο Τορίνο, ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, ισοφάρισε σε 2-2 στο «Allianz Stadium» και χάρισε στην ομάδα του και μαθηματικά μία θέση στους ομίλους του Europa League της επόμενης σεζόν. H Γιουβέντους έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League.

Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 37η αγωνιστική της Serie A, η Γιουβέντους προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο χάρις στα γκολ των Βλάχοβιτς (10′) και Μοράτα (36′). Όλα έδειχναν πως το «αντίο» του Τζόρτζο Κιελίνι και του Πάουλο Ντιμπάλα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι τους με τη φανέλα της «Βέκια Σινιόρα» θα ολοκληρωνόταν με νίκη. Η Λάτσιο απλά ήταν πολύ κατώτερη και δεν έμοιαζε ικανή να αντιδράσει. Ωστόσο, το… πάρτι χάλασε κάπως αν και υπήρχε εορταστική διάθεση μετά την λήξη.

Ο Κιελίνι θα συνεχίσει την καριέρα στις ΗΠΑ και στην Λος Άντζελες FC του MLS. Ο Αργεντινός, στο μεταξύ, φέρεται να έχει πρόταση από την Ίντερ, ενώ για τις υπηρεσίες του ενδιαφέρεται και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πίσω στο ματς, τώρα, οι «λατσιάλι» ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση στο 51′ μετά το αυτογκόλ του Άλεξ Σάντρο και πήραν τον «χρυσό» βαθμό με τον Σέρβο μέσο στις καθυστερήσεις.

Πλέον το ενδιαφέρον (εκτός απ’ την κορυφή και τη μονομαχία ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ για το σκουντέτο), μεταφέρεται στη «μάχη» της 6ης (Europa League) και 7ης θέσης (Europa Conference League), όπου παίζουν τα… ρέστα τους η Ρόμα (60β.), η Φιορεντίνα (59β.) και η Αταλάντα (59β.).

Κι όλα πλέον θα κριθούν την Παρασκευή (20/5) και το Σάββατο (21/5), όπου: Η Ρόμα θα παίξει εκτός με την Τορίνο, η Φιορεντίνα θα παίξει εντός με τη Γιουβέντους και η Αταλάντα θα υποδεχθεί την Έμπολι.

Νωρίτερα, η Φιορεντίνα υπέστη βαριά ήττα με 4-1 από τη Σαμπντόρια στη Γένοβα και οι πιθανότητές της για έξοδο στην Ευρώπη δέχθηκαν ισχυρό χτύπημα.