Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόκριση στον τελικό του Champions League, η Λίβερπουλ υποδέχθηκε την Τότεναμ με στόχο τη νίκη που θα την έστελνε, με παιχνίδι περισσότερο, στο +2 από τη Μάντσεστερ Σίτι, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Οι Λονδρέζοι, όμως, δίνουν μάχη για την έξοδο στο Champions League και πήγαν στο Άνφιλντ για αποτέλεσμα, το οποίο πήραν με το τελικό 1-1, έχοντας ανοίξει μάλιστα το σκορ και δεχόμενοι την ισοφάριση λόγω ενός σουτ που κόντραρε.

Και οι δύο ομάδες είχαν ανάγκη τους βαθμούς και αυτό φαινόταν και από την απόδοσή τους, έχοντας και από ένα δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο: Οι γηπεδούχοι στο 39′ με την κεφαλιά του Φαν Ντάικ, οι φιλοξενούμενοι στο 42′ με το ωραίο σουτ του Χόιμπιεργκ.

Στη συνέχεια, στο β’ μέρος, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που πίεζε αλλά η Τότεναμ ήταν αυτή που σκόραρε, με τον Κέιν να δίνει στον Σεσενιό και αυτόν να γυρίζει για τον Σον, ο οποίος έκανε από κοντά το 0-1 στο 56′. Ο Γιούργκεν Κλοπ άρχισε τις αλλαγές ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον Κώστα Τσιμίκα, με τους κόκκινους τελικά να ισοφαρίσουν στο 74′ με το σουτ του Ντίας που κόντραρε στον Μπεντανκούρ και άλλαξε πορεία. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων για δεύτερο γκολ, όμως, το 1-1 έμεινε ως το τέλος, με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει τη δυνατότητα να πάει στο +3 τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.