Η νίκη αποτελούσε μονόδρομο για τη Λαμία απέναντι στον πιο χαλαρό Ιωνικό ώστε να πάει στο +4 από τον Απόλλωνα Σμύρνης και να είναι πιο κοντά στην εξασφάλιση της συμμετοχής στα μπαράζ παραμονής, αλλά τελικά ηττήθηκε με 0-1 και η διαφορά από την «ελαφρά ταξιαρχία» είναι μόλις στον ένα βαθμό, με τον κίνδυνο υποβιβασμού να μεγαλώνει.

Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν ήταν και η καλύτερη αλλά αυτό δεν επηρέασε τον Άοσμαν, ο οποίος στο 15′ με ωραία ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής είχε την πρώτη φάση για τους φιλοξενούμενους. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι πήταν τον έλεγχο και πίεσαν, αλλά αποτέλεσμα δεν είχαν. Σε αντίθεση με τους Νικαιώτες, οι οποίοι πήραν το προβάδισμα στο 31′.

Η σέντρα του Λένις από δεξιά έφερε το 0-1 από την κεφαλιά του Μάντζη, με τα πράγματα να γίνονται ακόμη δυσκολότερα για τη Λαμία, η οποία ούτως ή άλλως ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Γεγονός που την είχε επηρεάσει ψυχολογικά, αφού σε όλο το πρώτο μέρος δεν είχε έστω μία ευκαιρία.

Αυτό άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης, αφού οι Μανούσος και Μπεχαράνο πλησίασαν στην ισοφάριση στο 47′ και στο 49′, χωρίς όμως να την πετύχουν. Είτε λόγω Χουτεσιώτη, είτε λόγω αστοχίας. Στο 56′ ο Τζανδάρης με ωραίο πλασέ πήγε για το 1-1 αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους γηπεδούχους να πιέζουν και τους φιλοξενούμενους να φτάνουν μια ανάσα από το 0-2 στο 66′, όταν ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ και είδε τη μπάλα να πάει στο οριζόντιο δοκάρι, αφού τη βρήκε και ο Σαράνοφ.

Αν γινόταν εκεί το 0-2, όλα θα είχαν κριθεί. Δεν έγινε όμως και η Λαμία προσπάθησε ως το τέλος για την ισοφάριση, χωρίς όμως να τα καταφέρει, με συνέπεια να είναι μόλις στο +1 από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης και να μη νιώθει καθόλου σίγουρη για τη συμμετοχή της στα μπαράζ παραμονής.

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν (75′ Προβυδάκης), Βύντρα (46′ Τάιρον), Τζανετόπουλος, Λούκας, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (64′ Ελευθεριάδης_, Τζανδάρης, Νούνιες, Καραμάνος (59′ Βέλλιος), Μανούσος (75′ Μπανγκουρά).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Κάνιας, Ντάλσιο (61′ Κιάκος), Άοσμαν, Λένις (85′ Γκοτσούλιας), Μάντζης (61′ Τουράμ).