Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την κρίσιμη δεύτερη αναμέτρηση κόντρα στην Αταλάντα (24/2, 19:45) για τον νοκ άουτ γύρο που δίνει πρόκριση στους «16» του Europa League. Ο προπονητής του Πέδρο Μαρτίνς εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις πιθανότητες της ομάδας του να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται ν’ ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-1.

«Το 2-1 δεν είναι αρνητικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός, μην ξεχνάμε, είναι πολύ πιο δυνατός στην έδρα του. Περιμένουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και με την βοήθεια του κόσμου μας, που ξέρουμε πόσο σημαντική είναι, να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί», δήλωσε.

Ερωτώμενος για το αν αυτό το ματς έχει κοινά με το ματς εναντίον της Μίλαν το 2018 (νίκη με 3-1), είπε: «Υπάρχουν δύο ομοιότητες, πως χρειαζόμαστε τη νίκη και +2 γκολ. Οι ομάδες όμως είναι τελείως διαφορετικές και τα παιχνίδια τελείως διαφορετικά. Θα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, να έχουμε καλή αντίδραση όταν χάνουμε την μπάλα και να αναχαιτίζουμε τον αντίπαλο. Επίσης θα πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο συγκεντρωμένοι στις στατικές φάσεις σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Η αποτελεσματικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική, είχαμε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Ονιεκούρου και τον Αγκιμπού στην Ιταλία και δεν θα πρέπει να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες. Εκείνοι περνάνε και με ισοπαλία, εμείς θέλουμε νίκη με δύο γκολ. Σχετικά με τη διαιτησία ό,τι είχα να πω το είπα μετά το πρώτο ματς. Αυτό που θέλω αύριο και πιστεύω πως θα υπάρχει είναι μια καθαρή και δίκαιη διαιτησία».

Ο Πορτογάλος προπονητής επιβεβαίωσε ότι ο Εμβιλά και ο Ροντρίγκες είναι «100% έτοιμοι», ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του. «Ο Γιαν (σ.σ. Εμβιλά) είναι καλά, όπως και ο Γκάρι (σ.σ. Ροντρίγκες) που είναι στο 100%. Όλοι είναι διαθέσιμοι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Τα συστήματα έχουν αξία, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει η δυναμική που δίνεις σε κάθε σύστημα. Θέλουμε συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα. Θα δείτε αύριο εάν αλλάξουμε σύστημα, δεν μπορούμε να το αποκαλύψουμε αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Μαρτίνς.