Η Μπενφίκα κινδυνεύει με υποβιβασμό από την Primeira Liga της Πορτογαλίας, αν επιβεβαιωθούν στοιχεία αθλητικής διαφθοράς με τις έρευνες των αρχών να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με δημοσίευμα του πορτογαλικού CNN. Στο στόχαστρο των ερευνητών βρίσκεται το πώς έφτασαν στην κατοχή του πρώην διαιτητή Μπρούνο Παϊσάο 1,9 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή ο Μπρούνο Παϊσάο είναι στο μικροσκόπιο των αρχών για τον τρόπο με τον οποίο έλαβε το χρηματικό ποσό από τον σύλλογο. Υπάρχουν υποψίες πως οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που πρόσφερε ήταν εικονικές. Παράλληλα, ερευνώνται πληρωμές χιλιάδων ευρώ στον πρώην διαιτητή, με υποψία δωροδοκίας από την Μπενφίκα.

Ο ίδιος ο Μπρούνο Παϊσάο παραδέχθηκε σε συνέντευξη του ότι έλαβε χρήματα – αλλά μόνο για «μια υπηρεσία ποιοτικού ελέγχου» από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν και ότι πρόκειται για σύμπτωση που συνέπεσε την ίδια χρονική περίοδο που ήταν διαιτητής της πορτογαλικής λίγκας.

Στην υπόθεση κατηγορούνται επίσης ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ζοσέ Μπερνάντες, ο πρώην πρόεδρος της Μπενφίκα Λουίς Φιλίπε Βιέιρα και οι διαχειριστές της εταιρείας Μιγκέλ Μορέιρα και Ντομίνγκος Σοάρες ντε Ολιβέιρα. Όλοι ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ. Είναι η πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια που οι «αετοί» εμπλέκονται σε έρευνα που μπορεί να επισύρει βαριά ποινή.

Από την πλευρά της, πάντως, η Μπενφίκα διέψευσε με ανακοίνωσή της το δημοσίευμα.