Όταν ο Τζάνι Ινφαντίνο ανακοίνωνε το πλάνο του για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, αντί για τέσσερα που ισχύει ανέκαθεν, ήξερε ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις. Αυτές ήρθαν αρχικά από την UEFA, στη συνέχεια από τον διεθνή Τύπο και τώρα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία απειλεί τη FIFA με αποκλεισμού του ποδοσφαίρου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αν συνεχίσει να προσπαθεί για καθιέρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία.

Όπως αναφέρουν οι Times σε σχετικό ρεπορτάζ, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τον πρόεδρό της, αφού οι αντιδράσεις για το πλάνο τους αυξάνονται. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η κατάσταση πλέον αρχίζει και ζορίζει επικίνδυνα, αφού η ΔΟΕ απειλεί με αποκλεισμό του ποδοσφαίρου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό, επαναλαμβάνουμε, αναφέρουν οι Times, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, καλεί τη FIFA σε συζήτηση. «Όλοι θα θέλαμε να συζητήσουμε την πρόταση της FIFA για Παγκόσμιο Κύπελλο ανά δυο χρόνια μαζί με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας και τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής», είπε σχετικά, ενώ θέση κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια πήρε και ο πρόεδρος των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής, Μουσταφά Μπεράφ, λέγοντας: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία θα προκαλούσε ανυπολόγιστη ζημιά και θα έθετε σε κίνδυνο τον αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο».