Νέο σκάνδαλο κλυδωνίζει την αξιοπιστία της FIFA, λίγες μέρες πριν την ψηφοφορία των μελών της για τους διοργανωτές των παγκοσμίων κυπέλλων του 2018 και του 2022, με τρεις υπεύθυνους να κατηγορούνται για δωροδοκία.

Τρεις υπεύθυνοι της FIFA που θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των διοργανωτών των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022 βρίσκονται μπλεγμένοι σε σκάνδαλο που αναμένεται να προκαλέσει νέους τριγμούς στη FIFA.

Ο λόγος για τον Νικολάς Λεόζ, Ισσά Χαγιάτου και τον Ρικάρντο Τεϊξέιρα που σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC είχαν δεχθεί ποσά κοντά στα 100 εκατομμύρια δολάρια από μια εταιρία μάρκετινγκ με αντάλλαγμα τα δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην Αγγλία αρκετοί κριτικάρουν την απόφαση του BBC να βγάλει τώρα το θέμα, λίγο πριν την ψηφοφορία για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που την διεκδικεί και η Αγγλία, όμως το BBC υπεραμύνθηκε της αποφάσεως του λέγοντας πως είναι ένα θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος.

Ο Νικολάς Λεόζ φέρεται να έχει λάβει κρυφές πληρωμές ύψους 600.000 δολλαρίων, ο Τεϊξέιρα που είναι πρόεδρος της Βραζιλιάνικης επιτροπής που διοργανώνει το Παγκόσμιο του 2014 είναι συνδεδεμένος με την εταιρία Σανούντ από το Λιχτενστάιν που έχει λάβει 9.5 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρία μάρκετινγκ ISL.

Τέλος ο αντιπρόεδρος της FIFA και αντιπρόσωπος των αφρικανικών κρατών Ισσά Χαγιάτου έλαβε 100.000 γαλλικά φράγκα.
πηγή: gazzetta