Ο ΟΦΗ πήγε στη Λαμία με στόχο να ξεχάσει την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό και έχοντας πάρει το προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο έδειχνε έτοιμος να το κάνει, αφού ήλεγχε την κατάσταση και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 0-2. Το δεύτερο γκολ δεν μπήκε ποτέ όμως και έτσι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν τρελή ψυχολογία μετά την πρόκριση στο κύπελλο επί του Άρη, πέτυχαν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά με τον Μανούσο και πήραν σπουδαία νίκη στη μάχη που κάνουν για παραμονή στην κατηγορία.

Το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και τους φιλοξενούμενους να είναι ελαφρώς καλύτεροι, έχοντας να επιδείξουν και ένα σουτ του Τοράλ που μπλόκαρε ο Σαράνοφ. Τίποτα το ιδιαίτερο πάντως, μέχρι που ήρθε το 27ο λεπτό και η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια με τον Λάμπρου να παίρνει τη μπάλα μετά τη μπαλιά του Τοράλ και να σουτάρει στην κίνηση, αστοχώντας.

Λίγα λεπτά μετά, όμως, ήρθε και το γκολ. Στο 32′ οι Κρητικοί συνεργάστηκαν ωραία και ο Γκαγέγκος με σουτ που κόντραρε βρήκε δίχτυα για το 0-1. Γκολ που μέτρησε κανονικά δύο λεπτά μετά, όταν επιβεβαιώθηκε μέσω VAR ότι ο Τσιλιανίδης -στον οποίο τελικά πιστώθηκε το γκολ- δεν είχε κάνει φάουλ στον Μαρτίνεθ.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε ευχάριστα για τον ΟΦΗ, το δεύτερο παραλίγο να ανοίξει ακόμη καλύτερα αφού στο 47′ ο Τοράλ είχε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά – ψαράκι μετά τη σέντρα του Γκαγέγκος και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν νέα μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στο 61′, όταν ο Τσιλιανίδης έβγαλε τετ α τετ τον Ντουρμισάι, στον οποίο όμως είπε «όχι» ο Σαράνοφ.

Οι Κρητικοί, δηλαδή, δεν «σκότωσαν» το παιχνίδι, η Λαμία έμεινε ζωντανή και τελικά στα τελευταία λεπτά σκόραρε δύο φορές μέσα σε ένα 4λεπτο και έφερε τα πάνω – κάτω! Η αρχή έγινε στο 83′, όταν ο Αραμπούλι έκανε το γύρισμα και ο Μανούσος από κοντά έγραψε το 1-1.

Και όσο ο ΟΦΗ προσπαθούσε να καταλάβει πώς στράβωσε ένα παιχνίδι που έμοιαζε δικό του, ήρθε στο 87′ και το 2-1 ξανά από τον Μανούσο, αυτή τη φορά με πολύ ωραίο «σκάψιμο» προ του Βάτερμαν μετά το λάθος της άμυνας, χαρίζοντας στην ομάδα του μια πολύ μεγάλη νίκη στη μάχη για παραμονή.

Λαμία: Σαράνοφ, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Προβυδάκης, Μαρτίνεθ (78′ Σαραμαντάς), Μπεχαράνο (46′ Τζανδάρης), Νούνιες, Μπανγκουρά, Ρόμανιτς (63′ Αραμπούλι), Τσούκαλος (63′ Μανούσος), Καραμάνος (72′ Μανουσάκης).

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Πασαλίδης, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης, Γκαγέγκος, Τοράλ, Ντε Γκούζμαν, Μπαλογιάννης, Τσιλιανίδης (74′ Φαν Ντάινεν), Λάμπρου, Ντουρμισάι (74′ Καμάου).