Οι εργασίες για την κατασκευή της OPAP Arena συνεχίζονται και ένα από τα κτίρια που θα βρίσκονται εκεί είναι και το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, για το οποίο ο Θωμάς Μαύρος έκανε μια μεγάλη προσφορά, αφού παρέδωσε το ασημένιο παπούτσι που κατέκτησε το 1979 και τη φανέλα της Μικτής Κόσμου που φόρεσε το 1984. Η παράδοση, μάλιστα, έγινε συμβολικά μέσα στο γήπεδο και συγκεκριμένα κάτω από τον πυλώνα με τη φωτογραφία του, με τον αγαπημένο Θ(ε)ωμά των οπαδών της Ένωσης να μην κρύβει τη συγκίνησή του.

Το 1979 είχε αναδειχθεί δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη, παίρνοντας το ασημένιο παπούτσι. Πέντε χρόνια μετά, το 1984, κλήθηκε στη Μικτή Κόσμου, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο για Έλληνα ποδοσφαιριστή. Πρόκειται για δύο από τις πιο κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του Μαύρου, ο οποίος αποφάσισε να χαρίσει αυτά τα ενθύμια στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, συγκινώντας τους πάντες στην ΠΑΕ.

«Όλα όσα κατακτήσαμε τα οφείλουμε στην ΑΕΚ», ήταν η ατάκα του, με την παράδοση του ασημένιου παπουτσιού και της φανέλας της Μικτής Κόσμου να γίνεται κάτω από τον πυλώνα της OPAP Arena με τη φωτογραφία του, σε μια συμβολική κίνηση.

Αναφερόμενη στο γεγονός, η ΠΑΕ τόνισε τα εξής: «Οταν ο μεγάλος Θωμάς μπήκε και πάλι στον τόπο των θριάμβων του! Εκεί όπου συμβολικά κάτω από τη φωτογραφία του σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες του γηπέδου μας παρέδωσε για το Μουσείο της ΑΕΚ τα πιο σημαντικά ενθύμια μίας σπουδαίας καριέρας. Μία δωρεά που είχε γίνει εδώ και καιρό από τον κορυφαίο Ελληνα σκόρερ όλων των εποχών και ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Ανάμεσά τους το ευρωπαϊκό ασημένιο παπούτσι του 1979 και η φανέλα με την οποία αγωνίστηκε με τη Μικτή Κόσμου 22 Ιουλίου του 1984.

“Ολα όσα κατακτήσαμε τα οφείλουμε στην ΑΕΚ” ήταν η συγκλονιστική του ατάκα!

Ο Θωμάς Μαύρος περιέγραψε τα πρωτόγνωρα συναισθήματά του στην κάμερα του ΑΕΚ TV, σε μία συνέντευξη με την οποία θα αποχαιρετίσουμε το 2021 αύριο το μεσημέρι».

Οταν ο μεγάλος Θωμάς μπήκε και πάλι στον τόπο των θριάμβων του! Εκεί όπου συμβολικά κάτω από τη φωτογραφία του σε έναν…

Posted by AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ on Thursday, December 30, 2021