Δεν είναι το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο των οικονομικών αρχών μόνο οι μεταγραφικές κινήσεις ομάδων στην Ιταλία και στο καμπιονάτο, αλλά το ίδιο συμβαίνει και στην Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Jornal de Notícias» στην ιβηρική χώρα ξεκίνησε έρευνα για μεταγραφές που πραγματοποίησε η Μπενφίκα, μεταξύ των οποίων και η μετακίνηση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου από τον Παναθηναϊκό στους «αετούς» κι ο λόγος είναι φορολογικές παρατυπίες.

Για την ακρίβεια την Τετάρτη (15/12) οι αρχές της Πορτογαλίας συνέλαβαν τρεις επιχειρηματίες, με την κατηγορία της εμπλοκής σε 28 μεταγραφές της Μπενφίκα και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση για φορολογική απάτη και «ξέπλυμα» χρημάτων. Οι δύο σύλλογοι σημειωτέον έχουν επιβεβαιώσει τις έρευνες, αλλά υποστηρίζουν ότι δεν εμπλέκονται πουθενά.

Ανάμεσα στις περιπτώσεις των παικτών που βρίσκονται στο… μικροσκόπιο είναι οι Λούκα Γουόλντσμιντ, Λισάντρο Λόπες, Ζέντσον Φερνάντες, Φακούντο Φερέιρα, Μπερνάρντο Μάρτινς και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος μετακινήθηκε από τον Παναθηναϊκό στη Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2018 έναντι 1,5 εκατ. ευρώ.