Είναι οι αιώνιοι αντίπαλοι στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο και το μίσος που υπάρχει ξεπερνάει το αθλητικό κομμάτι, αφού όλα ξεκίνησαν από τις θρησκευτικές διαφορές. Διαφορές που οι οπαδοί των Σέλτικ και Ρέιντζερς, ή αλλιώς των καθολικών και των Προτεσταντών, έχουν βρει τον τρόπο για να τις λύνουν: Το ξύλο. Τα επεισόδια. Σαν κι αυτά που έγιναν τώρα έξω από παμπ της Γλασκώβης, αν και δεν είναι ημέρα ντέρμπι.

Η Σέλτικ έπαιξε το Σάββατο με τη Σεντ Τζόνστον και τη νίκησε. Η Ρέιντζερς παίζει σήμερα (21/11) με τη Χιμπέρνιαν. Οι οπαδοί των δύο μεγάλων ομάδων της Σκωτίας, όμως, δεν σκέφτονταν αυτά τα παιχνίδια αλλά τα μεταξύ τους. Και δεν αναφερόμαστε στα εντός του γηπέδου, αλλά στα εκτός. Στους δρόμους της Γλασκώβης για παράδειγμα, έξω από μια παμπ, όπου η κάμερα κατέγραψε τον… καρεκλοπόλεμο που έλαβε χώρα.

Τόσο οι μεν, όσο και οι δε, προφανώς το χάρηκαν πολύ, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με την αστυνομία της Γλασκώβης, η οποία ψάχνει όσους πήραν μέρος στο σκηνικό και αναστάτωσαν και την παμπ, έξω από την οποία αποφάσισαν να… έρθουν πιο κοντά. Σκηνικό που δεν είναι, φυσικά, πρωτοφανές, αφού με κάθε ευκαιρία οι οπαδοί των Σέλτικ και Ρέιντζερς παίζουν ξύλο.

Scotland. 20.11.2021 Celtic attack the pub with Rangers fans. Rangers fans say there were only a few old people in the bar that a large group of Celtic couldn't handle.Rangers fans also ask why Celtic never chose the bar with Rangers youth, but they always choose pubs with old people.

Posted by Hooligans TV on Sunday, November 21, 2021