Η σεζόν του τένις ολοκληρώθηκε με άδοξο τρόπο για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας σούπερ σταρ, νούμερο τέσσερα της παγκόσμιας κατάταξης, αποχώρησε τραυματίας τόσο από το τουρνουά Paris Masters, όσο και από το ATP Finals. Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram, έκανε… ταμείο για την πορεία του στους αγωνιστικούς χώρους στην αγωνιστική περίοδο του 2021.

Άφησε δε κι ένα μήνυμα για το μέλλον. «Η υγεία μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα και πάντα θα είναι. Ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι στην πίστα να βρυχώμαι και να παλεύω». Αναμφίβολα, το βλέμμα του τώρα είναι στραμμένο στο Australian Open, το πρώτο Grand Slam της επόμενης σεζόν που θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη από τις 17 έως τις 30 Ιανουαρίου.

Ο απολογισμός

«Δεν ήταν ο τρόπος που περίμενα να τελειώσει αυτή η σεζόν. Είναι δύσκολο να το αποδεχθώ. Αυτό (σ.σ. το ATP Finals) ήταν το τουρνουά που ανυπομονούσα να παίξω φέτος σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Θα ήθελα να το αφιερώσω σ’ όλες τις όμορφες στιγμές που είχα στο γήπεδο φέτος. Συγχαρητήρια σ’ όλους για τη σκληρή δουλειά, την πρόοδο, τη συγκέντρωση, τον πόνο, την πίστη, την αποδοχή, την αφοσίωση, το θράσος και την ηρεμία που έβαλαν στο 2021. Δεν υπάρχει χώρος για αρνητικότητα και απολύτως κανένας λόγος για μετάνοια, λύπη ή φόβο. Η υγεία μου και η καλή μου κατάσταση είναι το πιο σημαντικό και πάντα θα είναι.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά κάθε έναν υποστηρικτή μου για την αφιέρωσή του σε μένα σ’ όλο αυτό το καθημερινό ταξίδι. Οι οπαδοί είναι οικογένεια.

Προπονητές, ατζέντηδες, φυσιοθεραπευτές, μάνατζερ, συνεργάτες, οργανισμοί, φιλανθρωπικοί οργανισμοί και συμπαίκτες, σας ευχαριστώ που βγάλατε τον καλύτερο εαυτό μου σε καθημερινή βάση. Οι αξίες σας είναι πολύ σημαντικές.

Ανυπομονώ να επιστρέψω και πάλι στα κορτ, να βρυχώμαι και να παλεύω».