Η Αργεντινή και η Βραζιλία έμειναν στο 0-0 στο «Σαν Χουάν δελ Μπισεντενάριο» του Σαν Χουάν σε αναμέτρηση για την 14η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL). Το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα της αγωνιστικής (Βολιβία-Ουρουγουάη 3-0, Βενεζουέλα-Περού 1-2 και Χιλή-Ισημερινός 0-2) «σφράγισαν» το εισιτήριο της «αλμπισελέστε» για το μεγάλο ραντεβού του Κατάρ το 2022. Η «σελεσάο» είχε προκριθεί ήδη.

Ήταν ένα κακό παιχνίδι με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν τις σημαντικές απουσίες των Βραζιλιάνών. Ο κόουτς Τίτε δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τον βασικό επιθετικό και ηγέτη Νεϊμάρ, αλλά ούτε και τον βασικό κεντρικό μέσο Κασεμίρο. Από την άλλη, ο Λιονέλ Σκαλόνι έβαλε βασικό τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αποκάλυψε μετά από την ολοκλήρωση του ματς πως δεν ήταν στο 100% των δυνατοτήτων του καθώς προερχόταν από τραυματισμό. Ακόμη κι έτσι, όμως, έφτασε κοντά στο γκολ λίγο πριν από την λήξη, αλλά ο αντίπαλος κίπερ Άλισον τον σταμάτησε κι ενώ οι Αργεντινοί ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν το γκολ.

Έλειψαν οι φάσεις για γκολ μπροστά και από τις δύο εστίες με το ματς να πηγαίνει στη σκοπιμότητα και καμία από τις δύο να μην ρισκάρει υπό το φόβο της ήττας. Τους έλειψαν ιδέες, ενώ τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν αρκετά. Όπως και να ‘χει παρέμειναν αήττητες στην προκριματική διαδικασία, ενώ η Αργεντινή έφτασε στα 27 σερί ματς χωρίς να χάσει. Έπειτα από 13 αγώνες (εκκρεμεί η απόφαση για το τί θα συμβεί με την πρώτη αναμέτρησή τους που διεκόπη) η Βραζιλία έχει 35 βαθμούς και η Αργεντινή 29. Από τις καλύτερες στιγμές του ματς ήταν οι καταπληκτικές ντρίμπλες του Βινίσιους Ζούνιορ της Βραζιλίας και του Άνχελ Ντι Μαρία της Αργεντινής.

Στήριξη προς τον Σέρχιο Αγουέρο

Πριν από την έναρξη του αγώνα οι παίκτες της εθνικής Αργεντινής έστειλαν το δικό τους μήνυμα στον Σέρχιο Αγουέρο. «Πάμε Κουν, δώστα όλα», έγραφε το πανό που κράτησαν. Ο 33χρονος επιθετικός θα βρισκόταν μαζί τους στην αποστολή. Ωστόσο, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την καρδιά του θα τον κρατήσει τουλάχιστον τρεις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, ενώ το ιατρικό της Μπαρτσελόνα εκφράζει την ανησυχία του για το αν θα μπορέσει ν’ αγωνιστεί ξανά. Ένας από τους λόγους που ο Αγουέρο επέλεξε να πάει στους «μπλαουγκράνα» ήταν για να συνεχίσει να παίζει στο υψηλό επίπεδο ώστε να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.