Οι πρωταθλητές του NBA, Μιλγουόκι Μπακς, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή τους ηττήθηκαν με 124-120 από τους Γιούτα Τζαζ σε φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας στη «Vivint Arena» (35-30, 63-61, 95-93 τα υπόλοιπα 12λεπτα).

Τα «ελάφια» έχουν χάσει σε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια τους στην preseason. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει κάτι καθώς αυτή την εποχή κάνουν δοκιμές και δεν παίζουν καν σε φουλ ρυθμό.

Αυτό, βέβαια, δεν απέτρεψε τον «Greek Freak» από το να χαρίσει στιγμές θεάματος με εντυπωσιακά καρφώματα κι όχι μόνο. Στα 21 λεπτά συμμετοχής του είχε 21 πόντους με 9/12 δίποντα και 2/3 τρίποντα. Αν μη τι άλλο δείχνει πως εμπλουτίζει το ρεπερτόριο του. Παράλληλα, μάζεψε έξι ριμπάουντ, είχε πέντε ασίστ, δύο κλεψίματα και η αξιολόγησή του στην κατηγορία plus-minus ήταν +14. Με λίγα λόγια μια πλήρης εμφάνιση ακόμη κι αν επρόκειτο για φιλικό ματς.

Αυτό που καταγράφηκε είναι πως η συνεργασία με τον Τζρου Χόλιντεϊ παραμένει σε εξαιρετικό επίπεδο, ενώ ο Κρις Μίντλετον «ζεσταίνεται» ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος του NBA στις 19 Οκτωβρίου. Σε 25 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 25 πόντους. Στο ματς έπαιξαν και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη. Ο πρώτος σε δέκα λεπτά δεν πέτυχε πόντο και πήρε μόνο μια προσπάθεια, ενώ μάζεψε τρία ριμπάουντ, είχε ένα μπλοκ και δύο ασίστ. Ο δεύτερος αγωνίστηκε για έξι λεπτά και δεν σκόραρε, ενώ αστόχησε στο μοναδικό σουτ που επιχείρησε.

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν να δώσουν ακόμη ένα φιλικό. Τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/10) παίζουν με τους Ντάλας Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς. Στα τελευταία ματς πριν την έναρξη της κανονικής σεζόν σπανίως παίζουν οι μεγάλοι σταρ. Τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/10) αρχίζει το πρωτάθλημα με τους κατόχους του τίτλου ν’ αντιμετωπίζουν τους Μπρούκλιν Νετς, μια από τις ομάδες που κυνηγάει να τους εκθρονίσει.