Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν Σιπ, μετά από την ήττα της «γαλανόλευκης» με 2-0 κόντρα στη Σουηδία στη Στοκχόλμη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στάθηκε στην εμφάνιση κι όχι στο αποτέλεσμα. «Είμαι περήφανος για όσα έδειξε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ολλανδός.

Η Ελλάδα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφάνιση στη διάρκεια του α’ μέρους κι εκεί στάθηκε ο κόουτς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Είπαμε και στα αποδυτήρια στα παιδιά πως στο α’ μέρος κυριαρχήσαμε όμως σε αυτά τα ματς πρέπει να σκοράρεις. Στο β’ μέρος άλλαξαν τα πράγματα. Δεχθήκαμε δύο γκολ από το πουθενά με δικά μας λάθη και μετά ήταν δύσκολο να επανέλθουμε, έπειτα και από την κόκκινη κάρτα που δεχθήκαμε. Δυστυχώς δεν επανήλθαμε. Είχε τελειώσει το ματς μετά από αυτό».

Στάθηκε, όμως, στο ότι η απόδοση του πρώτου 45λεπτου μπορεί ν’ αποτελέσει τον οδηγό για τη συνέχεια. «Ναι. Είμαι περήφανος για όσα έδειξε η ομάδα (για το α’ μέρος). Περήφανος για απόψε. Κάναμε σπουδαία βήματα και έχει πολύ μέλλον αυτή η ομάδα. Υπάρχουν νέα παιδιά και έχουν χρόνια μπροστά τους».

Όσον αφορά στις ελπίδες της Εθνικής Ελλάδας για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, υποστήριξε: «Θα είναι πολύ δύσκολο. Θέλουμε να νικήσουμε Ισπανία και Κόσοβο και μετά τα άλλα ματς να είναι υπέρ μας. Ηταν καθοριστικό το αποψινό ματς. Τώρα, το ποσοστό πρόκρισής μας στο Μουντιάλ είναι μικρό. Εχει μειωθεί κατά πολύ».

Ένα από τα θέματα που απασχολούν το περιβάλλον της ομάδας τον τελευταίο μήνα έχει να κάνει και με την παραμονή του προπονητή στον πάγκο της. Ο Φαν Σιπ ερωτήθηκε και γι’ αυτό το ζήτημα και ανέφερε: «Έχω ένα συμβόλαιο που δεν είναι μεγάλο. Κοιτάζοντας πίσω και στο τι κάναμε είμαι χαρούμενος. Δεν με ενδιαφέρει το τι λένε οι άλλοι. Φτιάξαμε μία ομάδα με ποιότητα και μέλλον. Στην Αθήνα δείξαμε πως δεν είμαστε τυχεροί. Κάναμε δύο καλά ματς με τη Σουηδία. Στο πρώτο κυριαρχήσαμε και οι Σουηδοί δεν μπορούσαν καν να μπουν στο παιχνίδι. Πρέπει να ‘μεγαλώνεις’ και να αποκτάς εμπειρία».