Η Ρωσίδα Ολυμπιονίκης Τατιάνα Νάφκα ξεσήκωσε αντιδράσεις ακόμη και από την ισπανική κυβέρνηση με το σχόλιό της για τον Κρίστοφερ Μπενίτεθ.

Ο Ισπανός αγωνίζεται στη γυμναστική αλλά αυτό, όπως φαίνεται, δεν αρέσει καθόλου στη Νάφκα, η οποία είναι Ολυμπιονίκης και χορεύτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ.

«Είμαι σοκαρισμένη. Είμαι υπέρ της εξέλιξης, της ανοχής, της αποδοχής, αλλά αυτό παραπάει. Πώς να ξεχάσω αυτό που μόλις είδα; Για να είμαι ειλικρινής, είμαι ευτυχής που δεν έχουμε τέτοια στη χώρα μας κι ελπίζω και να μην αποκτήσουμε ποτέ. Τι είδους άνθρωποι μεγαλώνουν υπ’ αυτές τις συνθήκες στη Δύση;», έγραψε στα social media, όπου ανέβασε και το βίντεο από την προσπάθεια του Μπενίτεθ, προκαλώντας πάμπολλες αντιδράσεις.

Μία από αυτές ήρθε και από την ισπανική κυβέρνηση, με τον ίδιο πάντως να τοποθετείται για το θέμα λέγοντας τα εξής: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της αθλητικής μου καριέρας, έχω έρθει αντιμέτωπος με ανάλογες συμπεριφορές. Απειλητικά μηνύματα, προσβολές, χλευασμό, ακόμα κι απειλές για τη σωματική μου ακεραιότητα. Οπότε, αυτό το σχόλιο (σ.σ.: της Νάφκα) είναι… μια από τα ίδια. Το γεγονός ότι προήλθε ωστόσο από μια ολυμπιονίκη, μου προκάλεσε έκπληξη. Κι αναρωτήθηκα «αλήθεια τώρα; Μια χρυσή Ολυμπιονίκης κάνει ανάρτηση για έναν Ισπανό γυμναστή;».