Ο Άρης επικράτησε της Αστάνα με 2-0 στο 90λεπτο, έπαιξε με 10 παίκτες στην παράταση, ήταν κοντά στα πέναλτι αλλά τελικά στο 120′ ο Μπίτρι τον απέκλεισε πρόωρα από την Ευρώπη.

Το σκορ του πρώτου αγώνα οδηγούσε σε μονόδρομο τους Θεσσαλονικείς: Ηταν υποχρεωμένοι να επιτεθούν από την αρχή και το έκαναν. Το δείχνει άλλωστε και το γεγονός ότι οι τελικές προσπάθειες ήταν 4-0 στο πρώτο 15λεπτο. Τη διαφορά δεν την κάνουν οι τελικές αλλά τα γκολ όμως και η ομάδα του Άκη Μάντζιου μπορεί να είχε… 83% κατοχή μπάλας, αλλά δεν είχε καθαρές ευκαιρίες.

Η πρώτη τέτοια ήρθε στο 31′ με το σουτ του Μάνου που απέκρουσε ο Νεπογκόντοφ, αλλά ο παίκτης του Άρη πήρε την εκδίκησή του στο 36′, όταν με κοντινή προσπάθεια, μετά την εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 1-0. Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, με τους κίτρινους να πιστεύουν στην ανατροπή και στην πρόκριση.

Αυτό, όμως, δεν το έδειχναν στο β’ μέρος. Με εξαίρεση την κεφαλιά του Μπερτόλιο στο 65′ που απέκρουσε ο Νεπογκόντοφ, οι Θεσσαλονικείς δεν ήταν καλοί. Προσπαθούσαν, το ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Ίσα-ίσα που στο 72′ χρειάστηκαν την απόκρουση του Ντένις στο τετ α τετ του Γιουτζένιο για να μην ισοφαριστούν.

Και αφού γλίτωσαν εκεί το 1-1, έκαναν στο 78′ το 2-0 με την κεφαλιά του Σάσα, ξανά μετά από κόρνερ, ισοφαρίζοντας το σκορ της ήττας στον πρώτο αγώνα. Και εκεί που οι παίκτες του Μάντζιου πίστευαν στο τρίτο γκολ, έχοντας και τη συμπαράσταση του κόσμου, για να μη χρειαστεί παράταση, ήρθε στο 86′ η αποβολή του Γκαρσία, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για φάουλ…

Η ομάδα του Μάντζιου έπαιξε με 10 παίκτες το έξτρα 30λεπτο, στο οποίο υπήρξαν μεγάλες φάσεις: Δοκάρι για την Αστάνα στο 100′ μετά την κεφαλιά του Μπίτρι και την απόκρουση του Ντένις, χαμένο τετ α τετ του Μάνου στο 101′, μεγάλη διπλή ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς στο 113′.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η πρόκριση θα κριθεί στα πέναλτι, στο 120′ ο Μπίτρι με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ, βρήκε δίχτυα, έκανε το 2-1 και έστειλε την Αστάνα στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League και τον Άρη… σπίτι του.

Άρης: Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Σάσα, Ματίγια (83′ Τζέγκο), Μαντσίνι (66′ Γκαρσία), Μπερτόλιο (115′ Χαΐροβιτς), Γκάμα, Μάνος (102′ Μπρούνο).

Αστάνα: Νεπογκόντοφ (91′ Ζαρούτσκι), Ρουκάβινα, Μπίτρι, Τομάσεβιτς, Μπαΐσεμπέκοφ, Εμπόνγκ, Κουάτ (64′ Γκούρμαν), Τσουπέρκα, Μπετσιράι (46′ Καντέτε), Γιουτζένιο, Μπαρσεγκιάν (79′ Αϊμπέτοφ).