Παίκτες και επιτελεία ομάδων στην Premier League θα βρεθούν μπροστά στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του covid-19 ως ένα μέρος του κυβερνητικού πλάνου για την αποφυγή ενός lockdown μες στον χειμώνα. Η Κυβέρνηση ήδη επισημοποίησε πως οι φίλαθλοι θα χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να δίνουν το παρών στους αγώνες από την 1η Οκτωβρίου και μετά. Ο αρμόδιος Υπουργός ξεκαθάρισε πως σύντομα ένα αρνητικό τεστ δεν θα είναι αρκετό για να πιστοποιηθεί πως ένα άτομο δεν είναι θετικό στον ιό.

Τη δεδομένη στιγμή το πιστοποιητικό δεν είναι υποχρεωτικό. Υπάρχει σε επίπεδο σύστασης κυρίως για χώρους που μπορεί να υπάρξει μεγάλος συνωστισμός για σημαντικό χρονικό διάστημα. Όμως αυτό θα αλλάξει και θα είναι υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους και φυσικά για τους παίκτες και τα επιτελεία των ομάδων κάτι που σημαίνει πως οι σύλλογοι πρέπει να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου.

Η Premier ως Διοργανώτρια Αρχή θέλει τον εμβολιασμό όλων των εμπλεκόμενων για να αποφύγει τυχόν διακοπή του πρωταθλήματος ή άλλα προβλήματα. Βέβαια οι ομάδες θα έχουν έναν έξτρα οργανωτικό… πονοκέφαλο καθώς τα γήπεδά τους θα γεμίσουν με κόσμο για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2020. Έχει βέβαια τη σημασία του όλος ο χειρισμός στο θέμα αυτό και ως προς τον εμβολιασμό των φιλάθλων αλλά και για τις ομάδες καθώς το περιθώριο θα είναι έως τον Οκτώβριο.

Πηγή: gazzetta.gr