Με τα δύο ματς του άκρως αμφίρροπου Στ’ Ομίλου του Euro 2020 πέφτει η αυλαία της 1ης αγωνιστικής. Τα βλέμματα είναι στραμμένα -και όχι άδικα- στην τιτανομαχία των 22:00 μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, στο Μόναχο, αλλά και ο αγώνας στη Βουδαπέστη ανάμεσα στην Ουγγαρία και την κάτοχο του τίτλου Πορτογαλία στις 19:00 έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, λόγω… Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι Ίβηρες του Φερνάντο Σάντος ξεκινούν την υπεράσπιση του τίτλου τους στη Βουδαπέστη με αντίπαλο -τυπικά και ουσιαστικά – τους Μαγυάρους, σε μια αναμέτρηση που είναι το απόλυτο φαβορί. Ωστόσο, το σύνολο του Μάρκο Ρόσι είναι σκληροτράχηλο, όπως περίτρανα απέδειξαν στα πλέι οφ κόντρα στην Ισλανδία.

Τρεις ώρες αργότερα, μπαίνει στο βαυαρικό γήπεδο το πιο συνηθισμένο ζευγάρι στα τελικά μεγάλων διοργανώσεων. Όμως, «τρικολόρ» και «νατσιονάλ μάνσαφτ» θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε φάση ομίλων.

Το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάμ αποτελεί για πολλούς το φαβορί της διοργάνωσης, έπειτα από το «παγκόσμιο στέμμα» που κατέκτησε το 2018 στη Ρωσία. Αλλά, η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ στο τελευταίο τουρνουά στον πάγκο τους, σχεδόν πάντα ξέρει πώς να προχωρά μακριά σε τέτοια τουρνουά.

Euro 2020: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο που θέλει να «εκθρονίσει» τον Μισέλ Πλατινί

Όσο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του Euro 2020, μπαίνει στη διοργάνωση με τρεις βασικούς στόχους: Πρωτίστως να οδηγήσει την Πορτογαλία στη διατήρηση των κεκτημένων, ακολούθως να σκοράρει τουλάχιστον μία φορά για να βρεθεί μόνος πρώτος στον σχετικό πίνακα της διοργάνωσης και να ξεπεράσει τον Μισέλ Πλατινί, με τον οποίον μοιράζονται την πρωτιά με 9 γκολ, αλλά και να βάλει τις βάσεις για ακόμη την έκτη «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του.

Σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου, η Πορτογαλία θα γίνει η μόλις δεύτερη και μετά την Ισπανία (2008 και 2012) εθνική ομάδα, που θα διατηρήσει τα «σκήπτρα» της στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Για να τα καταφέρει, όμως, θα έχει δύσκολο έργο στους ομίλους, δεδομένου πως στο γκρουπ της βρίσκονται Γαλλία και Γερμανία.

Παράλληλα, στα 36 του, ο επιθετικός της Γιουβέντους θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα παίξει τουλάχιστον έναν αγώνα σε πέντε διαφορετικά Euro. Ο Ικερ Κασίγιας μετρά μεν πέντε συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά δεν αγωνίσθηκε σε όλα. Ταυτόχρονα, ο «CR7» έχει σκοράρει 104 φορές σε 175 διεθνείς συμμετοχές και… κυνηγά το ρεκόρ (από το 2006) του Ιρανού επιθετικού, Αλί Νταεϊ, ο οποίος προηγείται στον σχετικό πίνακα με 109 γκολ σε επίπεδο εθνικών ομάδων.