Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το Roland Garros κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, για τον οποίο προβλέπει πολλές επιτυχίες στο μέλλον.

Ήταν ένας τελικός που διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις ώρες. Ένας τελικός που κυλούσε ιδανικά για τον Έλληνα τενίστα που βρέθηκε μπροστά με 2-0 σετ, αλλά η συνέχεια ανήκε στον Σέρβο, ο οποίος επικράτησε με 3-2.

Ο Τζόκοβιτς πανηγύρισε το 19ο Grand Slam της καριέρας του και στις δηλώσεις του, μετά την απονομή του τροπαίου, αφιέρωσε τον τίτλο στην οικογένειά του, πριν εστιάσει στον Τσιτσιπά.

«Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Άλλη μια φορά η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Θέλω να πω τόσα πολλά στην ομάδα μου και την οικογένειά μου εκεί στο box… Επαιξα σε αυτό το επίπεδο απέναντι σε τόσο σπουδαίους πρωταθλητές και ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Από την στιγμή που βρέθηκα 0-2 πίσω στο σκορ ήταν εξαιρετικά δύσκολο, όμως τα κατάφερα», είπε αρχικά ο Σέρβος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Έλληνα τενίστα.

«Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι αυτή η στιγμή. Το έχω περάσει κι εγώ. Είναι από τα παιχνίδια που μπορείς να μάθεις και να βγεις καλύτερος. Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις πολλά Grand Slam στην πορεία. Μεγάλο σεβασμό σε σένα και την ομάδα σου», είπε ο Τζόκοβιτς και πρόσθεσε.

«Μπορεί να μην έχω τα νιάτα του Στέφανου, αλλά πάντα βρίσκω το κίνητρο να παλεύω τα ματς. Και σε αυτό με βοηθάει η οικογένειά μου. Όπως είπε ο Στέφανος είναι μια προσπάθεια της ομάδας και όχι του ενός. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω τίτλους. Επαιξα δύο αξέχαστα παιχνίδια για την καριέρα μου με τον Ναδάλ και τον Στέφανο σήμερα που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θέλω να πω και στους Ελληνες με τους οποίους έχουμε αδερφική σχέση να τους στείλω την αγάπη μου».