Τη συγκατάθεσή της για να επιστρέψουν οι οπαδοί στις εξέδρες στους αγώνες του Euro που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στη Ρώμη, έδωσε η ιταλική κυβέρνηση.

Η UEFA έχει κάνει σαφές ότι οι πόλεις που έχουν αναλάβει να διοργανώσουν αγώνες, θα πρέπει να εγγυηθούν πληρότητα 25% στις εξέδρες των γηπέδων. Από την Ιταλία έχει επιλεγεί η Ρώμη αλλά το θέμα παρέμενε ανοιχτό, αφού οι επιστήμονες της χώρας δεν ήταν σίγουρη αν αυτή θα είναι μια καλή απόφαση, με δεδομένη την εξέλιξη της πανδημίας.

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, όμως, πίεζε για το «ναι» και αυτό τελικά το έδωσε σήμερα Τρίτη (13/4) η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, να μην κρύβει τη χαρά του. «Η έγκριση της κυβέρνησης για την παρουσία του κόσμου στα ματς του Euro 2020 που θα γίνουν στην Ρώμη είναι θαυμάσιο νέο, το οποίο θα προωθήσουμε άμεσα στην UEFA», ήταν τα λόγια του.

Στο Ολίμπικο της Ρώμης είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το πρώτο ματς της διοργάνωσης, ανάμεσα σε Ιταλία και Τουρκία στις 11 Ιουνίου, καθώς και άλλες τρεις αναμετρήσεις.