Μετά από δυόμισι εβδομάδες προπονήσεων, ήρθε η ώρα της δράσης για την Εθνική, που απόψε (19:00, ΑΝΤ1) δίνει το πρώτο της φιλικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Αντίπαλος στο τουρνουά του Πο η Σερβία, μία από τις πιθανές αντιπάλους της ελληνικής ομάδας στη δεύτερη φάση του Μουντομπάσκετ. Ο Φώτης Κατσικάρης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Νικ Καλάθη και τον τραυματία Μιχάλη Τσαϊρέλη, ενώ μένει να φανεί αν οι ενοχλήσεις που ένιωσε χθες στην προπόνηση ο Γιώργος Πρίντεζης θα τον κρατήσουν εκτός δωδεκάδας.

Ντεμπούτο με τη γαλανόλευκη σε επίπεδο Ανδρών (μιας κι έχουν παίξει με τις «μικρές» Εθνικές) αναμένεται να κάνουν οι Γιώργος Μπόγρης, Γιάννης Αθηναίου και Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μάλιστα ο τελευταίος θα βρει απέναντί του ένα συμπαίκτη του στους Μπακς, τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Απουσίες θα έχει και η Σερβία, καθώς τραυματίες είναι οι Μίλος Τεόντοσιτς, Νέναντ Κρστιτς και Νεμάνια Νέντοβιτς, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλεί εσπευσμένα τον 21χρονο Μίλος Μιλοσάβλιεβιτς.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την δεύτερη αναμέτρηση των δύο εθνικών ομάδων μετά το επεισοδιακό φιλικό για το τουρνουά «Ακρόπολις» στις 19 Αυγούστου του 2010, παραμονές του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, όταν τρία λεπτά πριν το τέλος υπήρξε γενική σύρραξη στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Οι δύο ομάδες, εξαιρουμένου του συγκεκριμένου αγώνα που δεν τελείωσε ποτέ, έχουν συναντηθεί 13 φορές στο παρελθόν, με την Ελλάδα να μετρά 8 νίκες και τη Σερβία 5. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν για τις θέσεις 5-8 του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, στις 16/09/2011, όταν η Εθνική είχε επιβληθεί 87-77 με κορυφαίο τον Γιάννη Μπουρούση (27π.) παίρνοντας τότε το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά.

Το ρόστερ της Σερβίας

Γκαρντ: Στέφαν Γιόβιτς (Ραντνίτσκι), Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Στέφαν Μάρκοβιτς (Ουνικάχα), Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ), Βασίλιε Μίτσιτς (Μπάγερν), Νεμάνια Νέντοβιτς (Ουόριορς), Μίλος Μιλοσάβλιεβιτς (Σπάρτακ Σουμπότιτσα).

Φόργουορντ: Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ), Μάρκο Σιμόνοβιτς, Νίκολα Κάλινιτς, Λούκα Μίτροβιτς (Ερυθρός Αστέρας), Στέφαν Μπίρτσεβιτς (Ραντνίτσκι), Βλάντιμιρ Μίτσοφ (Γαλατάσαραϊ).

Σέντερ: Νέναντ Κρστιτς (Αναντολού Εφές), Ράσκο Κάτιτς (Ερυθρός Αστέρας), Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (Μπακς), Βλάντιμιρ Στίματς (Ουνικάχα).

Πηγή: sport-fm.gr