Λένε ότι «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση» και στην προκειμένη περίπτωση… εφαρμόζει ιδανικά στην αμυντική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού. Στα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς έχει δεχθεί περισσότερους από 90 πόντους, με φωτεινή εξαίρεση το καλύτερό του ματς φέτος κόντρα στην Μπάγερν.

Σε αυτά τα τέσσερα ματς μέτρησε 1-3 ρεκόρ και φυσικά στις ήττες δεχόταν κατά μέσο όρο 95 πόντους! Απόρροια της κακής περιφερειακής του άμυνας, καθώς οι αντίπαλοί του μέτρησαν στο σύνολο 43/77 τρίποντα, όπερ και σημαίνει ποσοστό που ξεπερνούσε το 55%. Και όταν ο αντίπαλος ευστοχεί σε 14,3 τρίποντα κατά μέσο όρο, τότε η ήττα -και μάλιστα η βαριά ήττα- είναι αναπόφευκτη.

Στο «Astroballe» της Λιόν ο Παναθηναϊκός έγραψε την πιο «μαύρη» σελίδα της ιστορίας του στην EuroLeague, καθώς είδε τους αντιπάλους του να ευστοχούν 17 φορές έξω από την γραμμή των 6.75 μέτρων. Συγκεκριμένα ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ από τον Μάρτιο του 2009 ωστόσο υπάρχει ένας αστερίσκος. Ουσιαστικά στο ματς της Γαλλίας έκανε το αρνητικό ρεκόρ, καθώς το παιχνίδι με την Μάλαγα στις 11/3/2009 που ήταν και το τελευταίο για το ΤΟΡ-16 στο ΟΑΚΑ, είχε πάει στην παράταση. Στην κανονική διάρκεια οι Ισπανοί είχαν 16/32 τρίποντα και 1/4 στο έξτρα πεντάλεπτο προκειμένου να κλείσουν το ματς έχοντας 17/36 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα.

Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» έχουν δεχθεί τέσσερις φορές 15 τρίποντα σε ένα ματς ενώ ακολουθούν περισσότερα παιχνίδια με 14 τρίποντα παθητικό. Το πλέον αξιοσημείωτο; Ότι σε αυτό το… αρνητικό TOP-10 του Παναθηναϊκού, τα επτά παιχνίδια με 14+ τρίποντα διεξήχθησαν την περσινή και την φετινή σεζόν! Συνολικά το «τριφύλλι» κατάφερε να νικήσει μόλις σε τρία ματς έχοντας αυτήν την αμυντική συμπεριφορά και να γνωρίσει την ήττα στα υπόλοιπα επτά.

Πηγή: gazzetta.gr