Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, υπέγραψε σήμερα πως το κράτος αποδέχεται την εκχώρηση της ΑΕΚ από το χρέος Ψωμιάδη, πράγμα που σημαίνει πως θα διεκδικήσει από τη συγκεκριμένη υπόθεση όσα χρήματα έχουν υπεξαιρεθεί από τον πρώην ισχυρό άνδρα της ομάδας και θα βρεθούν σε λογαριασμό του ιδίου ή της οικογένειάς του (ή θα προχωρήσει σε κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων).

Πλέον εκκρεμεί να τηρήσει ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος τη δέσμευσή του πως εφόσον το κράτος υπογράψει, θα αποσύρει την αγωγή που είχε κάνει μπλοκάροντας τη διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ (η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή), για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διάλυσης της εταιρείας.

Απομένει η υπογραφή των συμβάσεων μεταξύ του διαχειριστή της εκκαθάρισης, Ανδρέα Δημητρέλου, και της Εφορίας, η δημοσίευση της εκκαθάρισης στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και η τακτοποίηση του ζητήματος του χαρτοσήμου. Στην ΑΕΚ παρουσιάζονται βέβαιοι πως δεν υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα για την οριστική διάλυση της ΠΑΕ, αλλά και την επανασύστασή της (με το ίδιο ΑΦΜ) προκειμένου να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Football League την επόμενη σεζόν.

Πηγή: sport-fm.gr