Κάτι παραπάνω από έντονη ήταν η αντίδραση των οπαδών της Μπενφίκα προκάλεσε η εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με την Τοντέλα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Primeira Liga της Πορτογαλίας. Εξοργισμένοι από το αποτέλεσμα και χωρίς να δώσουν κάποιο ελαφρυντικό σε παίκτες και τεχνικό τιμ, επιτέθηκαν με πέτρες στο πούλμαν της ομάδας, με αποτέλεσμα να προκληθούν και τραυματισμοί.

Ο πρόεδρος των «αετών», Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, υποσχέθηκε σκληρή τιμωρία για τους υπεύθυνους. «Από θαύμα γλιτώσαμε νεκρό. Η επίθεση στο πούλμαν ήταν ένα έγκλημα, από τα πιο αηδιαστικά και ύπουλα πράγματα που έχω δει», σημείωσε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τις Αρχές «να ανακαλύψουν ποιος το έκανε αυτό στην Μπενφίκα».

Στην περίπτωση που βρεθούν οι ένοχοι και αποδειχθεί ότι είναι φίλαθλα μέλη του συλλόγου της Λισαβόνας, ο επικεφαλής της διοικήσης ξεκαθάρισε ότι θα εκδιωχθούν από τον σύλλογο και δεν πρόκειται να πατήσουν ξανά το πόδι τους στο «Ντα Λουζ».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Μπρούνο Λάζε, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένας φόβος και το έχουμε αφήσει πίσω μας», ωστόσο αυτό μένει να αποδειχθεί εντός γηπέδου.