Την πρόσληψη του Ζεσουάλδο Φερέιρα, μέχρι πρότινος προπονητή της Πόρτο, ανακοίνωσε η Μάλαγα, η οποία προσφατα αποκτήθηκε από Σεΐχηδες.

Από την αρχή θέλουν να δημιουργήσουν την νέα Μάλαγα οι Σεΐχηδες, που πρόσφατα απέκτησαν το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο του συλλόγου της Ανδαλουσίας. Ετσι, την Δευτέρα (28/06) ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενός εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων προπονητών, που δημιούργησε την πανίσχυρη Πόρτο της τελευταίας τετραετίας.

«Είναι μεγάλη πρόκληση μετά από 36 χρόνια στην προπονητική, να έχω την ευκαιρία να δουλέψω στη Μάλαγα, έναν σύλλογο με τόσο υψηλές φιλοδοξίες για τα επόμενα χρόνια. Οι στόχοι που τέθηκαν είναι να τερματίσουμε στην πρώτη δεκάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, να δημιουργήσουμε τη δική μας ταυτότητα, να βρούμε καλούς παίκτες και να βελτιώσουμε σταδιακά το στάτους μας» είπε ο 64χρονος, που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Πορτογάλος, που αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του Ζοζέ Μουρίνιο το 2004, οδήγησε την Πόρτο σε τρία διαδοχικά πρωταθλήματα (2007, 2008, 2009), ενώ κατάφερε να προκριθεί από τους ομίλους του Champions League στα νοκ άουτ παιχνίδια, και στις τέσσερις σεζόν που βρέθηκε στον πάγκο των Δράκων. Στην Μάλαγα, που απέφυγε τον υποβιβασμό στην τελευταία αγωνιστική, θα αντικαταστήσει τον Χουάν Ραμόν Λόπεθ Μουνίθ.

πηγή: gazzetta.gr