Tο «λυκαυγές» της νέας χρονιάς βρίσκει τον Μιχάλη Ζαμπίδη (Mallios team) αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κίνα, διεκδικώντας έναν ακόμα διεθνή τίτλο. Μια ευχάριστη… ρουτίνα για τον κορυφαίο Έλληνα kickboxer κι έναν από τους πιο «ευλογημένους» αθλητές που έχει να επιδείξει η χώρα μας.

«Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη που ο Θεός με αξίωσε να ζήσω και να ζω μια τόσο μεγάλη και γεμάτη συγκινήσεις καριέρα. Κι αύριο να σταματήσω, θα αισθάνομαι πλήρης για δυο ζωές», αναφέρει χαρακτηριστικά. Επιδίωξή του για το 2014 είναι να έρθουν κι άλλες τέτοιες στιγμές.

Αφού προϊδεάζει για μια γεμάτη χρονιά, αναφέρεται στους στόχους του, τις προτάσεις που έρχονται από το εξωτερικό, το επόμενο Iron Challenge, ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού kickboxing, με την προϋπόθεση οι βασικοί πρωταγωνιστές του, δηλαδή οι αθλητές να προσεχθούν και να κάνουν σωστές επιλογές. Φυσικά πριν απ’ όλα αυτά δίνει το στίγμα για τις διαδοχικές προκλήσεις σε Κίνα και Ρωσία.

«Είμαι έτοιμος σωματικά αλλά και ψυχολογικά να ριχτώ στη μάχη με όλη μου την ψυχή, απέναντι στον καλύτερο kickboxer της Κίνας (Xu Yan) και χαίρομαι ιδιαίτερα που τον αγώνα αυτόν, αλλά και τον επόμενο ένα μήνα μετά, στη Ρωσία, θα τους μεταδώσει ο ANT1 κι έτσι θα έχω την ευκαιρία να τους μοιραστώ με τους συμπατριώτες μου».

Ακολουθεί η ρεβάνς με τον Batu Khasikov. O Ρώσος τού προκάλεσε τον σοβαρότερο τραυματισμό (κάταγμα στο σαγόνι) του το 2011, κάτι που δεν ξεχνά. «Από τότε περιμένω με ανυπομονησία αυτόν τον μεγάλο αγώνα στη Μόσχα. Ίσως αυτός να είναι και ο τελευταίος αγώνας του Khasikov (πριν αποσυρθεί)», λέει με νόημα.

«Το 2014 θα είναι μια πολύ δυνατή χρονιά. Δεχόμαστε πιο πολλές προτάσεις από ποτέ, από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις και promotions παγκοσμίως κι αυτό είναι μια τεράστια ηθική ικανοποίηση για μένα.

Τις αξιολογούμε και μετά την επιστροφή από τη Ρωσία, θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των νέων αγώνων. Από εκεί και πέρα σίγουρα θα ήθελα να αγωνιστώ και στη χώρα μου, με έναν μεγάλο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο αθλητή.

Επίσης υπάρχει πλάνο για διοργάνωση Iron Challenge στην Ελλάδα μέσα στο 2014, αλλά και νέες ιδέες για τα Zambidis club.

Μαζί με την ομάδα μου έχουμε σκεφτεί πρωτοποριακά πράγματα, όπως και πολύ δυνατούς και καλούς αγώνες. Καθώς και κάποια σχέδια που θα υποστηρίξουν όλους τους επαγγελματίες αθλητές που ασχολούνται σοβαρά και αγωνιστικά με το άθλημα αυτό», συμπληρώνει για τις βλέψεις του τη νέα χρονιά.

Η όρεξη φαίνεται να περισσεύει, και το ενδεχόμενο της απόσυρσης από τα ρινγκ μοιάζει ακόμα μακρινό. «Έπειτα από 174 αγώνες, 153 νίκες και 86 νοκ άουτ, συν 23 χρόνια πρωταθλητισμού έχω σκεφτεί το τέλος, αλλά δεν το έχω οριοθετήσει ακόμα.

Βαδίζω με την αίσθηση και την ψυχολογία, μου αρέσει να γυμνάζομαι και να τηρώ τους αμέτρητους κανόνες και θυσίες που απαιτεί η ζωή ενός πρωταθλητή.

Όλα τα καλά τελειώνουν κάποια στιγμή και γι’ αυτό εκτιμώ όλα όσα έχω ζήσει κι όσα ζω σε αυτή την επαγγελματική πορεία.

Όταν φτάσει η στιγμή να κρεμάσω τα γάντια μου, θέλω να ασχοληθώ με πράγματα που με γεμίζουν, ασχολίες που αγαπώ και μου δίνουν το αξίωμα της προσφοράς και της εξέλιξης. Χαίρομαι γιατί οι προτάσεις που έχω στα χέρια μου είναι πολλές κι ανυπομονώ να ριχτώ και σε αυτές τις ενδιαφέρουσες “μάχες”, οι οποίες είναι σε διαφορετικά “ρινγκ”, προς το παρόν όμως, σκέφτομαι μόνο το ρινγκ του kickboxing».

Για το τέλος δείχνει πίστη στο υπάρχον «υλικό» του ελληνικού kickboxing, καθώς και είναι βέβαιος ότι με σωστές κινήσεις μπορούν να έρθουν σημαντικές επιτυχίες στο μέλλον.

«Παρά τον βαθμό δυσκολίας της εποχής, γίνονται όλο και περισσότερες διοργανώσεις τον χρόνο, κάτι το οποίο είναι άξιο συγχαρητηρίων, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα οι αθλητές να παίζουν αρκετούς αγώνες και ταυτόχρονα ο κόσμος να μαθαίνει το άθλημα αυτό. Με λυπεί το γεγονός, ότι το kickboxing έχει πέσει θύμα κακής προβολής κάποιες φορές λόγω απρόσεκτων συμπεριφορών κάποιων “αθλητών”, όμως πιστεύω ότι από το 1992 που ξεκίνησα και δεν υπήρχε το συγκεκριμένο άθλημα καν στον χάρτη της Ελλάδας, μέχρι σήμερα έχει κάνει τεράστια βήματα εξέλιξης και ίσως να είναι το μοναδικό άθλημα που έχει εξελιχθεί τόσο πολύ.

Όσον αφορά τους αθλητές, πιστεύω πως έχουμε πολύ καλούς Έλληνες μαχητές όπως και ταλέντα, τα οποία θεωρώ ότι με τον κατάλληλο σχεδιασμό προπόνησης, αγώνων και γενικότερης υποστήριξης, καθώς και τις κατάλληλες επιλογές και συμπεριφορά από την πλευρά τους μπορούν να ξεχωρίσουν, να έχουν διάρκεια και να βάλουν επάξια το όνομά τους μέσα στα παγκόσμια σαλόνια».

Πηγή: sport-fm.gr