Είναι ένας από τους αθλητές που δεν είχε ποτέ τις καλύτερες σχέσεις εντός παρκέ με τον Μάικλ Τζόρνταν. Ωστόσο, αποτελεί μέρος της ιστορίας που έγραψε ο «Air» και ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του, οπότε δεν μπορούσε να μην πάρει μέρος στο «Last Dance», το ντοκιμαντέρ που τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των φιλάθλων.

Ο λόγος για τον Ρέτζι Μίλερ, που ήταν ένας εκ των πιο σκληρών αντιπάλων του Τζόρνταν στο NBA, αφού δεν τον φοβόταν. Ωστόσο, φαίνεται πως η κόντρα αυτή κρατά μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε, μάλλον ακόμη και τώρα δεν τον συμπαθεί.

Μιλώντας στο «Dan Patrick Show», ο Μίλερ υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ότι θα ήθελε να ρίξει μπουνιά στον κατά την πλειοψηφία των μπασκετόφιλων GOAT. «Αν έβλεπες τώρα τον Τζόρνταν, τι θα έκανες;», ήταν η ερώτηση του Νταν Πάτρικ, με την απάντηση που να ξαφνιάζει: «Μάλλον θα του έριχνα μπουνιά!».

Και εξήγησε: «Ήταν τόσα πολλά από τότε. Είναι ο καλύτερος όλων των εποχών και δεν χωρεί αμφιβολία σε αυτό. Όμως, ένιωθα ότι έπρεπε να τους τελειώσουμε (τους Σικάγο Μπουλς) τη σεζόν 1997-98. Ένιωθα ότι είχαμε την καλύτερη ομάδα και ακόμα με πληγώνει. Πολλά είχαν ειπωθεί όλα αυτά τα χρόνια, για τα οποία έχουμε μετανιώσει, αλλά κάποια πράγματα ήταν επί του προσωπικού. Και δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό».

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ρέτζι Μίλερ δεν ήθελε να πάρει μέρος στο «Last Dance». Και εξήγησε: «Το παρακολούθησα. Απρόθυμα. Θα πω αυτό… Αν δεν παραχωρούσα αυτή την συνέντευξη μάλλον θα το έβλεπα αργότερα, όχι την ίδια νύχτα. Δεν θέλω να λέει ο κόσμος “γιατί είναι hater”; Δεν τον μισώ. Απλώς το έκανα από σεβασμό, επειδή εμάς που μας κάλεσαν να μιλήσουμε είχαμε αντιμετωπίσει τους Μπουλς την δεκαετία του 1990. Το ζήσαμε. Το έζησα».

Ο Μίλερ μάλιστα πρόσθεσε με νόημα στην συνέχεια: «Δεν θέλω να πιστεύει ο κόσμος ότι είχαμε κάποια μεγάλη κόντρα. Για να έχεις κόντρα πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με κάποιον. Εγώ δεν βρισκόμουν στο ίδιο επίπεδο με τον Τζόρνταν, εντάξει; Λάτρευα όμως τις μονομαχίες μας. Ξέρω πολλούς παίκτες που απλώς υποκλίνονταν σε αυτόν, αλλά εγώ δεν ήμουν έτσι. Δεν ήταν στην φύση μου. Ίσως έπρεπε να το κάνω. Σίγουρα πάντως ήταν καλό που μίλησα για αυτό, γιατί βοήθησα τον εαυτό μου να προχωρήσει».

Κλείνοντας, ο Μίλερ είπε κάτι ακόμα: «Κοίτα φίλε… Μόνο αγάπη έχω γι’ αυτόν. Απλώς παίζαμε και οι δύο σούτινγκ γκαρντ και ήμασταν αντίπαλοι, σπρωχνόμασταν, χτυπούσε ο ένας τον άλλον και έβριζε ο ένας τον άλλον».