Η υπόθεση του Φραν Βέλεθ στον Άρη απέκτησε μορφή σαπουνόπερας, καθώς είναι στο προσκήνιο από το περασμένο καλοκαίρι. Τότε, ο Ισπανός εμφανιζόταν μια ανάσα από τον Ολυμπιακό, ωστόσο τα γεγονότα διέψευσαν πανηγυρικά αυτά τα σενάρια.

Η αλήθεια είναι ότι ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης θα έμπαινε σε διαδικασία συζήτησης στο ενδεχόμενο κατάθεσης αξιόλογης πρότασης, από τη στιγμή όμως που αυτή δεν προέκυψε, δεν τέθηκε σοβαρό θέμα. Αντιθέτως, από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη βρίσκεται σε επαφή με τον παίκτη για την υπογραφή νέου συμβολαίου. Το τωρινό ολοκληρώνεται την 31η του Ιούνη.

Στις πρώτες συζητήσεις διαπιστώθηκε σημαντική οικονομική διαφορά, καθώς ο παίκτης ζήτησε διετές (κλειστό) συμβόλαιο συνεργασίας με συνολικές απολαβές 600.000 ευρώ. Η αρχική πρόταση του Άρη ήταν χαμηλότερη, απορρίφθηκαν μάλιστα οι δύο πρώτες προσφορές, για να φθάσουμε στις τελευταίες επαφές όπου οι «κίτρινοι» πλησίασαν αυτό το ποσό, συμπεριλαμβανομένων και των bonus. Μάλιστα, στη διάρκεια της τελικής συζήτησης, ο Άγγελος Χαριστέας του εξήγησε ότι στην ομάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και κατ’ επέκταση εγγυημένο χρόνο συμμετοχής, παράλληλα του μίλησε βάσει προσωπικών βιωμάτων.

Επίσης, του ξεκαθάρισε ότι θα διατηρήσει συγκεκριμένα δικαιώματα λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος λόγω του οποίου στη διάρκεια της χρονιάς και πιο συγκεκριμένα στις διακοπές του πρωταθλήματος, επιστρέφει για λίγες ημέρες στην πατρίδα του. Όμως, στην πορεία διαπιστώθηκε ότι πέραν της ικανοποίησης του Βέλεθ, ο Άρης θα πρέπει να βρει… κοινή γραμμή και με τον ατζέντη του Ισπανού.

Λίγες ημέρες πριν την τελευταία συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, στα γραφεία της ΠΑΕ έφτασε πρόταση αγοράς των δικαιωμάτων του Ισπανού. Προφανώς δεν ήταν από ελληνική ομάδα. Πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα gazzetta.gr αναφέρουν ότι η επίσημη πρόταση ήταν από ομάδα της Ρωσίας. Ούτως ή άλλως, αυτή ήταν ως μη γενόμενη, γιατί λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών (και γενικώς κάθε… συνδιαλλαγής) ο Άρης δεν μπορεί να αποκτήσει ούτε όμως και να παραχωρήσει ποδοσφαιριστή. Πέραν τούτου, δεδομένης της αδυναμίας απόκτησης παίκτη ο Άρης δεν θα μπορούσε ούτε καν να συζητήσει την παραχώρηση του ακρογωνιαίου λίθου του στην άμυνα.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον που καταγράφεται από ελληνικές ομάδες, αυτό είναι λογικό, δεδομένου ότι ένας παίκτης των δυνατοτήτων του Βέλεθ, με άριστη γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας, είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το επόμενο συμβόλαιό του. Ωστόσο, κανείς δεν χτύπησε την πρόταση του συλλόγου…