Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ αλλά αποκάλυψε στην «ABC» πως απέρριψε την πρόταση της Ένωσης για τρία χρόνια συμβόλαιο, ενώ τόνισε πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα ήταν ανταγωνιστικοί στη Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ο Ισπανός τεχνικός του «δικεφάλου» μίλησε για πρώτη φορά ως προπονητής της ΑΕΚ σε μέσο της πατρίδας του και συγκεκριμένα στην σεβιγιάνικη έκδοση της εφημερίδας «ΑΒC». Τη συνέντευξη δημοσιεύει σήμερα η «Εξέδρα» με τον Χιμένεθε να αποκαλύπτει: «Η ΑΕΚ ήθελε να υπογράψω για τρία χρόνια και εγώ ήθελα μόνο ένα, αλλά επέμειναν γιατί έπαιρνα την ομάδα με τη σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει και δεν είχα σχεδιάσει εγώ το ρόστερ, για αυτό και δέχτηκα να υπογράψω για δύο χρόνια».

Για την υποδοχή που του έγινε:

«Με εξέπληξε και ήταν πολύ καλή, τόσο από την πλευρά του συλλόγου όσο και από τους φιλάθλους. Και αυτό αποτελεί επιπλέον κίνητρο για να δουλέψω με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό».

Για τους βασικούς αντιπάλους της ΑΕΚ:

«Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διαθέτουν εντυπωσιακά μπάτζετ με τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ανταγωνιστικοί στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Σεβίλλη, όμως, απέδειξε ότι μπορεί να ανταγωνιστεί Ρεάλ και Μπαρτσελόνα χωρίς να έχει το δικό τους μπάτζετ, γιατί μόνο τα χρήματα δεν σου εξασφαλίζουν μια σημαντική απόδοση. Αυτή είναι η φιλοσοφία που θέλουν να υπάρχει στην ΑΕΚ, αφού είναι μια σημαντική ομάδα στην Ελλάδα και με τη δουλειά θέλουμε να καταφέρουμε να είναι σημαντικότατη. Παρότι υπάρχουν δυο – τρεις βετεράνοι ποδοσφαιριστές, το υπόλοιπο ρόστερ είναι πολύ νεαρής ηλικίας».

Για τους στόχους:

«Να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Έχουμε πέντε βαθμούς λιγότερους από τις μεγάλες ομάδες σε μικρό χρονικά πρωτάθλημα αλλά θα βάλουμε τις μπαταρίες για να πετύχουμε κάτι σημαντικό. Θα προσπαθήσουμε να μπούμε στις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο και το χρόνου να είμαστε ακόμα πιο σημαντικοί. Όπως συμβαίνει στην Ισπανία, εμείς θέλουμε να είμαστε μια σοβαρή εναλλακτική στις δύο ομάδες που εδώ και 16 χρόνια κατακτούν τα πάντα στην Ελλάδα. Αλλά εκτός από τη δουλειά πρέπει να γίνει σωστός σχεδιασμός και αυτό κοιτάμε να κάνουμε».

Πηγή: gazzetta.gr