Νέα χρονιά, νέα ομάδα η Άρσεναλ του Αρτέτα, κατατρόπωσε την Γιουνάιτεντ για ένα ημίχρονο και επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες (2-0) μετά τις 6 Οκτωβρίου. Εξαιρετικός και σκόρερ του δεύτερου γκολ ο Σωκράτης.

Ο κόσμος του «Emirates» είχε πάψει να πιστεύει σε θαύματα.

Ίδια πλήξη, ανάλογη κατήφεια σε κάθε αγώνα, από τις 6 Οκτωβρίου και εκείνη τη νίκη επί της Μπόρνμουθ με 1-0. Έκτοτε, άλλαξαν πολλά, αλλά μέχρι πρότινος, το μόνο που έμενε σταθερό ήταν το αρνητικό αποτέλεσμα.

Η νέα Άρσεναλ του Αρτέτα το πλησίασε όσο δεν πήγαινε κόντρα στην Τσέλσι, βγήκε ξανά χαμένη, όμως ξεκίνησε το 2020 με τον καλύτερο οιωνό.

Έβαλε τη σφραγίδα της στο δεύτερο απανωτό ντέρμπι, επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 και μια πειστική εμφάνιση για το μέλλον και έκανε έτσι το καλύτερο δώρο στο κοινό της ενόψει νέας χρονιάς για τη δύσκολη συνέχεια στην Premier League.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Λένο, Μέιτλαντ-Νάιλς, Παπασταθόπουλος, Λουίζ, Κολάσινατς (69’ Σακά), Τορέιρα, Τζάκα, Οζίλ, Πεπέ (63’ Νέλσον), Λακαζέτ (82’ Γκεντουζί), Ομπαμεγιάνγκ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Φρεντ, Μάτιτς (81’ Μάτα), Τζέιμς (58’ Γκρίνγουντ), Λίνγκαρντ (58’ Περέιρα), Ράσφορντ, Μαρσιάλ

πηγή: gazzetta.gr