Xωρίς τους Τζίμερ Φριντέτ, Ιωάννη Παπαπέτρου και… Ρικ Πιτίνο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε εύκολα του Ρεθύμνου στο ΟΑΚΑ με 96-74 και έκανε μια καλή προπόνηση για το μεγάλο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Θετική η παρουσία του Μπράουν, εξαιρετικός ο Παπαγιάννης, ντεμπούτο για Περσίδη!

Όταν έχει προηγηθεί ένα δύσκολο και γεμάτο ένταση ματς στο Τελ Αβίβ και από τη στιγμή που ακολουθεί το μεγάλο παιχνίδι με την Ρεάλ στο κλειστό του ΟΑΚΑ (26/12, 21:00) ήταν λογικό και επόμενο για τους παίκτες του Παναθηναϊκού να παρουσιαστούν με χαμηλωμένη ταχύτητα και να κρατούν δυνάμεις ενόψει της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων.

Παρόλα αυτά δεν είχε πρόβλημα να νικήσουν εύκολα τους κατά τ’ άλλα αξιόμαχους Κρητικούς με 96-74, να «βγάλουν» την αγγαρεία και να ετοιμάζονται για την δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στους Μαδριλένους. Στον πάγκο κάθονταν ο Γιώργος Βόβορας και όχι ο Ρικ Πιτίνο λόγω του ότι ο Αμερικανός τεχνικός βρίσκεται στις ΗΠΑ για προσωπικό θέμα. Ο Έλληνας προπονητής έκανε το… δικό του 5/5 φέτος, ανοίγοντας το rotation και δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες οι οποίοι δεν είχαν την τύχη και την ευκαιρία να πατήσουν αρκετά στο παρκέ.

Πρώτος και καλύτερος ο Ράιον Μπράουν, ο οποίος στην επιστροφή του στο ρόστερ της ΕΚΟ Basket League άφησε το στίγμα του στα σχεδόν 28 λεπτά που αγωνίστηκε έχοντας 10 πόντους με 3/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 λάθη. Εξαιρετικός ο Γιώργος Παπαγιάννης στην επίθεση με 18 πόντους και 8/9 δίποντα, ενώ στα… γεγονότα του ματς το ντεμπούτο του 24χρονου Νίκου Περσίδη, ο οποιος είχε 5 πόντους με 1/1 δίποντο και 1/1 τρίποντο σε 6 λεπτά συμμετοχής που του εμπιστεύτηκε ο Γιώργος Βόβορας.

Εκτός ματς ήταν και οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Τζίμερ Φριντέτ, με τον Έλληνα φόργουορντ να ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και τον Αμερικανό γκαρντ να έχει πρόβλημα στον ώμο. Παρόλα αυτά θεωρείται βέβαιο ότι και οι δύο παίκτες θα αγωνιστούν κανονικά κόντρα στη Ρεάλ.

Με… σβηστές τις μηχανές μπήκε ο Παναθηναϊκός στο ματς με το Ρέθυμνο. Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα και με τον Γιώργο Βόβορα να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην second unit της ομάδας, η διαφορά δεν άργησε να φτάσει σε διψήφιο νούμερο και πιο συγκεκριμένα στο +12 (21-9) τρία λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου (29-18).

Ένα διάστημα όπου οι «πράσινοι» υπογράμμισαν την θετική παρουσία του Ράιον Μπράουν ο οποίος ξεκίνησε και στην πεντάδα της ομάδας έχοντας στο πρώτο μισό του ματς 8 πόντους με 3/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ!

Μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη (10π., 5/5δίπ., 2ριμπ.) ήταν εκείνοι που οδηγούσαν τον Παναθηναϊκό, ενώ η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά και στο +15 (35-20) πριν κλείσει στο +13 (50-27) με τη λήξη του ημιχρόνου. Ύστερα από τα δύο πρώτα δεκάλεπτα, ο Παναθηναϊκός είχε κυριαρχήσει στα ριμπάουντ (24-15) είχε καλές επιλογές στα δίποντα (16/24) ενώ είχαν σκοράρει οι 10 από τους 12 παίκτες (μόνο Παπαδάκης και Βουγιούκας ήταν άποντοι) που είχαν χρησιμοποηθεί από τον Βόβορα.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» προσπαθούσε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι χρησιμοποίησε τον Νίκο Περσίδη από το πρώτο ημίχρονο, ο οποίος μάλιστα χρίστηκε και σκόρερ λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παρκέ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν ξεκάθαρο ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έκαναν… αγγαρεία. Χωρίς διάθεση, χωρίς όρεξη, χωρίς ενέργεια, απλά περίμεναν να… κυλήσει ο χρόνος για να περάσει το παιχνίδι στο αρχείο της EKO Basket League. Φυσικά το Ρέθυμνο το εκμεταλλεύτηκε και έχοντας βελτιώσει κάπως το ποσοστό στα τρίποντα (σ.σ. είχε 3/15 στο ημίχρονο) κατάφερε να μειώσει στους επτά πόντους την διαφορά (59-52 στο 27′ και 62-55 στο 28′) αλλά στο τέλος δέχθηκε σερί 7-0 και έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο στο 69-55.

Το σερί αυτό ανέβηκε στο 13-0 με δύο σερί τρίποντα του Ταϊρίς Ράις και η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +20 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού (75-55) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Αυτό ήταν. Έκτοτε οι γηπεδούχοι τράβηξαν εκ… νέου χειρόφρενο, ο Φράνκαμπ δεν σταμάτησε να σκοράρει και κάπως έτσι το Ρέθυμνο κατάφερε να συμμαζέψει τον δείκτη του σκορ ώστε να μην πάρει.. .αστρονομικές διαστάσεις.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 50-37, 69-55, 96-74

πηγή: gazzetta.gr