Ο Ιταλός κόουτς της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, θα ντεμπουτάρει σήμερα στον κιτρινόμαυρο πάγκο σε ένα απαιτητικό ξεκίνημα όπως είναι το εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη. Πέρα από το γεγονός ότι και η ακριτική ομάδα διαθέτει έναν νέο προπονητή στον δικό της πάγκο, η ΑΕΚ αγνοεί το τρίποντο μακριά από την έδρα της εδώ και δυόμιση μήνες, από τη νίκη με 1-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Συν τοις άλλοις η Ένωση στα Πηγάδια μετράει μόλις ένα διπλό τα τελευταία χρόνια. Αυτό που πέτυχε πέρυσι με 3-1, έπειτα από τρία σερί ισόπαλα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Η ανασταλτική συμπεριφορά της ΑΕΚ που θέλει να δει ο Καρέρα στα Πηγάδια

Αυτό που θέλει να δει ο Καρέρα είναι φυσικά η βελτίωση στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ. Αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα της Ένωσης τη φετινή σεζόν, κάτι που φυσικά διέκρινε και επισήμανε και στις πρώτες δηλώσεις του ως τεχνικός της ΑΕΚ ο Καρέρα.

Ο Ιταλός προπονητής πάνω σε αυτό δούλεψε την πρώτη του εβδομάδα στα Σπάτα, θέλοντας να δει από τους παίκτες της ΑΕΚ στην Ξάνθη να μην αφήνουν αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, έχοντας διαπιστώσει φυσικά πως το πρόβλημα των κιτρινόμαυρων δεν έχει να κάνει μόνο με το κέντρο της άμυνας, αλλά από τη γενικότερη αμυντική συμπεριφορά της ομάδας.

Από τα τρεξίματα και τις καλύψεις στον άξονα και από το πρεσάρισμα των ακραίων και των επιθετικών. «Το σημαντικότερο είναι να μη δεχόμαστε γκολ», επισημαίνει ξανά και ξανά ο Καρέρα, εστιάζοντας πάνω στην αμυντική συνεισφορά όλων των παικτών του από τους οποίους περιμένει να βγάλουν μαχητικότητα και δυνατή προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο, διαθέτοντας το πνεύμα του νικητή.

Οι φορμαρισμένοι Ολιβέιρα – Μάνταλος, ο ανεβασμένος Βέρντε και ο Λιβάια που καλείται να «μιλήσει»

Από τη μέση και μπροστά ο Καρέρα γνωρίζει πολύ καλά πως στο κιτρινόμαυρο ντεμπούτο του απέναντι στην Ξάνθη, η γνωστή επιθετική δύναμη της ΑΕΚ μπορεί να «μιλήσει» για να φύγει η Ένωση με το τρίποντο. Άλλωστε η Ένωση τόσο στην κατηγορία των σκόρερ της Super League όσο και σε εκείνη των ασίστ απολαμβάνει την παρουσία δύο δικών της ποδοσφαιριστών, του Ολιβέιρα και του Μάνταλου.

Αυτό που θέλει ο Καρέρα και η ΑΕΚ συνολικά είναι να δει και τον Μάρκο Λιβάια να μπαίνει ξανά στην εξίσωση. Ο Κροάτης επιθετικός που είχε πάρει την ΑΕΚ από το… χέρι στο ξεκίνημα της σεζόν, έχει πλέον «σιγήσει». Η κακή του αγωνιστική εικόνα, το γεγονός ότι δεν είχε καθαρό μυαλό και τα νεύρα που έβγαλε τον έχουν αφήσει μακριά από τα γκολ για πέντε σερί παιχνίδια. Η συγκέντρωση του Λιβάια και η επιστροφή του στις καλές εμφανίσεις αποτελεί ένα επίσης σημαντικό κριτήριο όχι μόνο για το σαββατιάτικο παιχνίδι στην Ξάνθη, αλλά και για τη συνέχεια της σεζόν για τους κιτρινόμαυρους.

Φυσικά στην επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ αναμένεται πλέον και η συνεισφορά του Ντανιέλε Βέρντε. Ο Ιταλός εξτρέμ βρισκόταν σε ανοδική πορεία το προηγούμενο διάστημα και το πρώτο του γκολ απέναντι στον Πανιώνιο ίσως να τον «ξεκλείδωσε» ενόψει της συνέχειας της σεζόν, τονώνοντας ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθησή του.

Πηγή: gazzetta.gr