Στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας απολογήθηκαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αλλά και ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης. Το απόγευμα αναμένονται οι αποφάσεις.

Οι απολογίες αφορούν σε γεγονότα της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε για τα γεγονότα στο ματς της Καβάλας με τον ΑΟΚ, ο Ολυμπιακός για όσα έλαβαν χώρα στις Σέρρες στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και ο Σταύρος Αδαμίδης ως κατηγορούμενος για φραστική επίθεση στο διαιτητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολη.

Τους πρωταθλητές Ελλάδας, εκπροσώπησε ο δικηγόρος Γιάννης Κάρμης που τόνισε: «Τα γεγονότα προκλήθηκαν λόγω της μεγάλης αδυναμίας της αστυνομίας, που είχε ως αποτέλεσμα να παρεισφρήσουν στο γήπεδο κάποιοι χωρίς διακριτικά πριν καν εμφανιστεί η ομάδα στο γήπεδο, περίπου 1,5 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, συνεπώς δεν έχουμε ευθύνη.

Τα επεισόδια στο τέλος της αναμέτρησης προκλήθηκαν από ένα βροντώδες λάθος της αστυνομία που εντόπισε τον αρχηγό του ντου που έγινε πριν το ματς και μπήκε μέσα στο πλήθος για να τον συλλάβει με συνέπεια να αντιδράσουν οι φίλαθλοι και περίπου 15 έπεσαν πάνω τους για να αποτρέψουν τη σύλληψη του.

Δεν έχουμε αντικειμενική ευθύνη διότι πρόκειται για μια λάθος ενέργεια της αστυνομίας. Ο συλληφθείς έφαγε 20 μήνες με αναστολή, κάτι που σημαίνει ότι την άλλα Κυριακή θα τον έχουμε ξανά στο γήπεδό μας. Πρόκειται για ένα μανιακό με την αστυνομία, διότι έχασε τον αδερφό του σε θανατηφόρο ατύχημα μετά από αστυνομική καταδίωξη. Όσο για το περιπολικό που πυρπολήθηκε, δεν είχε σχέση με τον αγώνα, ήταν της τροχαίας και πολύ μακριά».

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Θεόδωρος Γεωργόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως τα σπασμένα καθίσματα στην κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟ ήταν ήδη έτσι από πέρυσι.

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησε ο Γιάννης Βούλτσης, ο οποίος και συνομολόγησε το άναμμα των καπνογόνων αλλά και τις ρίψεις φωτοβολίδων στο γήπεδο της μακεδονικής πόλης από οπαδούς των «ερυθρολεύκων», που αναφέρονταν στο κατηγορητήριο, ζητώντας συνάμα την επιείκεια της Πειθαρχικής Επιτροπής.

Τον Σταυρό Αδαμίδη εκπροσώπησε ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή του ισχυρού άνδρα της «Ενώσης».

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Άκης Τάκης που κατέθεσε ως μάρτυρας, υποστήριξε πως ο Σταύρος Αδαμίδης πλησίασε τον Κουκουλάκη για να του εκφράσει παράπονα και το μόνο που του είπε ήταν: «Σήμερα ήσουν απαράδεκτος και πρέπει να κρεμάσεις της σφυρίχτρα. Όμως γύρω-γύρω ακούγονταν ύβρεις από διάφορους, όχι όμως τον κ. Αδαμίδη».

Πηγή: gazzetta.gr